Alastaron moottorirata saa jälleen uuden pinnoitteen


Alastaron moottoriradan tälle kaudelle uusittu pinnoite on kerännyt kiitosta ja rataennätykset on ajettu pitävällä ja sileällä radalla uusiksi. Nyt pinnoitus uusitaan takuuna.

Ratayyrittäjä Tero Tupalan mukaan Alastaro Circuitin kulunut kausi on ollut ennätyksellinen, johon suurimpana tekijänä hänen mukaansa on ollut mahtavan pitävä ja sileä uusi asfaltti. Myös muut tehdyt pinnoitus- ja parannustyöt ovat parantaneet kokonaisuutta.
– Pinnoitteen kitkaa ja pitoa tutkittiin valtavasti ennen pinnoittamista, jotta se olisi parasta niin kuivalla kuin kostealla säällä. Tässä onnistuttiin täydellisesti, sanoo Tupala.

Uuden asfaltin saumaton pinta vaati paljon ennakkotyötä urakoitsijalta. Kaikesta käytetystä asiantuntemuksesta ja vaivasta huolimatta pinnoitteesta vastanneen YIT:n omat tutkimustulokset ja näytteet kertovat kuitenkin, että asfaltin tyhjätila on liian suuri. Vastuullisena toimijana YIT ei voi hyväksyä pinnoitteen laatua ja haluaa sen olevan parasta mahdollista tasoa. Tästä syystä YIT tulee uusimaan takuuna pinnoitteen nyt syksyllä.

Kausi 2019 tullaan siis aloittamaan tämän kauden tapaan uudella asfaltilla. Ratayrittäjän ja YIT:n mukaan rata, sen pinta sekä muut alueet tulevat paranemaan vielä entisestään valtavasti.
– Kaudella 2019 teemme jälleen ennätyksiä yhdessä, niin kävijöiden määrässä kuin kierrosajoissa, ennustaa Tero Tupala

Uusin numero