Alastaron moottorirata käytössä – ajoharjoittelu mahdollista koronavirusepidemian aikanakin

Kaikenlainen kilpailutoiminta moottoriurheilussakin on koronavirusepidemian aikana kiellettyä, mutta harjoittelu – myös ajoharjoittelu – on mahdollista, kunhan vältetään kontakteja ja huolehditaan, ettei toiminnalla mahdollisteta viruksen leviämistä.

Suomen Moottoriliitosta kerrotaan, että tämän hetken linjauksen mukaan yksittäisen kansalaisen ulkona liikkuminen tai harjoittelu ei ole kiellettyä. On suhtauduttava kuitenkin erittäin vakavasti vallitsevaan tilanteeseen ja pidettävä tiukasti kiinni viranomaisten ja THL:n ohjeista ja 10 hengen kokoontumisrajoituksista viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. SML noudattaa valtioneuvoston ja AVIen ohjeita kaikilta osin ja kun saamme jälleen lisätietoja, tiedotamme niistä heti. Myös lajiryhmät ovat käynnistäneet työn valmiuslain jälkeisen ajan kilpailutoiminnan käynnistämiseksi, jotta pääsemme jälleen pikaisesti arkeen kiinni. Kriisi usein yhdistää ihmisiä ja se on nähtävissä tässäkin tilanteessa. Olemme kaikki saman suomalaisen moottoriurheiluyhteisön jäseniä.

Alastaron moottoriradalla yrittäjänä toimiva Tero Tupala on 20.3. julkaissut tiedotteen radan tämänhetkisestä tilanteesta. Tupala sanoo selvittäneensä radan käyttöön liittyviä asioita viranomaisten kanssa ja haluavansa ehdottomasti toimia voimassa olevien määräysten mukaan sekä ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Alastaron radalla kiellettyjen toimintojen listalla on kaikki kilpailutoiminta ja muiden julkisten tapahtumien tapaan rajana on kymmenen on henkilöä. Tupalan mukaan Alastaron alueella voidaan toimia ja rataa käyttää. Perusteluna viranomaisilta on saatu, että kyseessä on suuri ulkoalue, jossa toimitaan omilla välineillä ja yksin. Siten kontaktin välttäminen on mahdollista ja viruksen leviäminen estetty.

Sekä Moottoriliitto että Alastaron ratayhtiö ovat luvanneet seurata aktiivisesti tilannetta ja tiedottaa, jos viranomaisten taholta tai muuten on tarvetta muuttaa käytäntöjä.

Tässä Alastaro Circuitin tiedote kokonaisuudessaan

Uusin numero