Alastaron moottoriradalle ympäristölupa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 10.9.2012 myöntänyt Alastaron moottoriradalle ympäristöluvan. Lupahakemus on jätetty 3. heinäkuuta 2008. Ratayhtiö Resykli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Tupala on päätökseen tyytyväinen.

– Alastaron ympäristölupa on iso asia koko suomalaiselle moottoriurheilulle. Vaikka lupa on tiukka, se mahdollistaa toiminnan kehittämisen edelleen, Tupala iloitsee.

Alastaron moottoriradan asfaltin päällä tapahtuva toiminta saa jatkua ennallaan. Radan aukioloaikoja voi entiseen nähden pidentää, käyttöaika on kilpailupäivinä ja maanantaista lauantaihin klo 8-20. Sunnuntaina moottorit saavat pärähtää käyntiin klo 10. Drag Racingia varten on 10 melurajatonta päivää ja yökisat tulevat tekemään paluun. 

– Lupa vaatii luonnollisesti investointeja. Tarvitaan melunvalvontajärjestelmä, kaivotuksia ynnä muuta pientä, Tupala kertoo, mutta lisää investointitarpeiden olevan huomattavasti pahinta kauhuskenaariota pienemmät.

Tulevaisuuden suunnitelmista Tupala paljastaa nykyisen radan pinnan pikaisen uusimisen. Lupa pitää myös sisällään 1,5 kilometrin lisälenkin rakentamisen.

– Toivottavasti harrastajat, kerhot ja lajien kattojärjestöt saadaan puhaltamaan yhteen hiileen radan laajennuksen puolesta. Jos saamme näytettyä, että radasta ja sen laajentamisesta hyötyvien joukko on suuri, on rakentamiseen helpompi saada tukia. Tukien saaminen tarvittaviin investointeihin on kaikkien etu, sillä näin tarvittavien suurien investointien hintaa ei tarvitsisi siirtää suoraan ratamaksuihin, herättelee Tupala harrastajia.

Alastaron moottoriradan ympäristölupa on voimassa toistaiseksi. Seuraavan kerran lupaa tarkistetaan vuonna 2018, jos siihen on tarvetta.

Uusin numero