Alastaron moottoriradalla parannetaan turvallisuutta – Muista nämä muutokset varikolla


Alastaron moottoriradan käyttäjien tulee alkavalla kaudella huomioida erityisesti varikolla toimiessaan muutama turvallisuutta parantava käytäntö.

Viranomaisten kanssa viime syksynä käytyjen neuvottelujen jälkeen Alastaron moottoriradalla on päätetty muuttaa varikkokäytäntöjä niin, että käyttäjien, maaperän ja pohjavesien turvallisuus paranee.

Polttoaineita ja nesteitä ei jatkossa säilytetä varikolla maassa tai asfaltilla, vaan ajoneuvossa, trailerissa tai erillisessä astiassa joka on isompi kuin neste-/polttoainekanisteri itsessään. Polttoainekanisterien käyttö esim. teltan painona ei siten enää ole sallittua. Sama käytäntö on jo käytössä esim. FIA- ja FIM-tasolla. Polttoaine- ja nestekanisterit tulee säilyttää varjossa, jolloin niihin ei tule painetta samalla tavalla kuin kuumassa auringonpaisteessa. Mikäli astiat vuotavat, on sekin helpompi havaita.

Ratayhtiö on hankkinut tankkaukseen tarkoitettuja kanistereita, ja niitä voi kysellä ratayhtiön edustajilta. Kun ajoneuvoja huolletaan ja tankataan varikolla, on se tehtävä läpäisemättömän alustan päällä. Tätä varten ratayhtiö on teettänyt ja tilannut Muotopeitteeltä suojia, autoille ja moottoripyörille omansa. Suojissa on poltettu reunus, joten mahdollisesti roiskuva neste jää suojan sisään eikä valu maahan. Suoja on ns. ikuinen, joten autosuojan 200 euron ja mp-suojan 50 euron hinnan ei rataharrastajalle pitäisi olla este.

Lisäksi alueelle on asfaltoitu lisää alueita, joten ajoneuvot saadaan jatkossa pysäköityä aina asfaltille.

Uusin numero