Alastaro Circuit – omistuspohjan laajennus vauhdittaa radan ja varikkoalueen kehityshankkeita

Alastaron moottoriradan omistuspohjaa on laajennettu, mikä mahdollistaa radan ja varikon fasiliteettien laajennustöiden jatkamisen jo tänä vuonna.

Toimitusjohtaja Tero Tupala pyörittää Alastaro Circuitin ratatoimintaa jo 17. kesää. Varauskalenteri on suhteellisen täynnä, radan vasta uusittu asfaltti moitteettomassa kunnossa ja varikolla paistaa poikkeuksellinen siisteys joka asiassa. Kaikki on siis periaatteessa kunnossa, mutta Tupalalla on paljon suunnitelmia radan tulevaisuuden suhteen.

-Ne ovat niin isoja projekteja, ettei ole itsellä rohkeutta tai edes mahdollisuutta ottaa vastuuta kaikesta, sanoo Tupala.

Ratkaisu löytyi omistuspohjan laajentamisesta. Kesäkuussa tehdyllä kaupalla Puuilosta tuttu Tuomaalan perhe osti osakkuuden Alastaro Circuitista. Moottoriurheiluhenkisen perheen mukaantulo tuo paitsi ammattimaista näkemystä liiketoiminnasta ja rahoitusta, myös uusia ja raikkaita näkökulmia radan toimintojen kehittämiseen. Tuomaaloiden muut yritykset toimivat mm. elintarvike- ja ruoka-alalla, joten myös radan ravintolatoimintojen puolelle saadaan uuden omistajan kautta synergiaetuja. Tuomaalat ovat Tupalalle pitkältä ajalta tuttuja radan käyttäjinä, sillä kilpaileehan perheen edustajia mm. Euro Nascarissa ja Legendsissä ja he myös tuovat Legendsejä maahan. Alastaron radan pyörittämisestä vastaa yrityskaupan jälkeen Tero Tupala toimitusjohtajana kuten ennenkin.

Radan 3000 metrin pituus tulee pian kasvamaan, ja pohjatyöt laajennusosaan on jo tehty. Vielä suurempia muutoksia on tulossa varikkoalueelle. Ylävarikon muurin kohdalle on tarkoitus rakentaa pitlane ja pitboxit. Rakennus tulee olemaan kaksikerroksinen, ja alakerroksen kilpakäyttöön suunnitellut boxit aukeavat radan ja pitlanen suuntaan, kun taas yläkerroksen arkipäiväkäyttöön tulevat boxit aukeavat ratavarikkoa kohti. Rakentamisen yhteydessä huomioidaan myös ajoneuvokannan nopean sähköistymisen tuomat vaatimukset ratavarikon fasiliteeteille. Kaikkien muutosten tarkoituksena on mahdollistaa harrastajille paremmat puitteet. Lue laajempi artikkeli aiheesta Biken numerosta 8/2022, joka ilmestyy 21. heinäkuuta.

Uusin numero