”Aki on uskomaton kaveri” – tallipomo Ajolle satelee suitsutusta

Binder kilpailee toista vuotta Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin riveissä ja meneillään on nyt se odotettu läpimurtokausi.

– Brad kehittyi isoin askelin jo viime kauden lopulla ja hän on jatkanut siitä tänä vuonna. Hän on Moto3-luokan nopein kuljettaja, Ajo puolestaan kehuu kylmäpäistä Moto3-ässäänsä.

Binder kiittää ja kuittaa.

– Aki on uskomaton kaveri puolellasi. Hänellä on niin paljon kokemusta ja hänellä on ollut niin monta kuljettajaa taistelemassa maailmanmestaruudesta, MM-kärki muistuttaa Motogp.com-sivustolla.

Eteläafrikkalainen Binder lähti tähän kauteen ilman ainuttakaan osakilpailuvoittoa. Nyt niitä on vyöllä jo kolme ja lisäksi hän on sarjan ainoa kuljettaja, joka on yltänyt podiumille kaikissa seitsemässä GP:ssä.

Kausi jatkuu reilun viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa, josta Binderin lähin uhkaaja, eli Hondalla kilpaileva espanjalainen Jorge Navarro joutuu jäämään sivuun. Navarro kaatui harjoituksissa sillä seurauksella, että hänen vasemman jalkansa sääri- ja pohjeluu napsahtivat poikki.

Navarron paluusta radoille ei ole vielä tässä vaiheessa tarkempaa tietoa. Assenissa häntä tuuraa italialainen Lorenzo Dalla Porta, joka on voittanut tällä kaudella kaksi osakilpailua Moto3-luokan junioreiden MM-sarjassa.

Assenissa nähdään myös paluumuuttaja, kun britti Danny Webb saapuu Mansaarelta Moto3-luokkaan. Webb korvaa Mahindra-tiimistä kenkää saaneen Ajo Motorsportin ex-kuljettajan, tshekki Karel Hanikan.

* * *

Red Bull KTM Ajo-tiimi on järjestenyt Moto3-luokan kuljettajilleen, eteläafrikkalaiselle Brad Binderille ja MM-sarjassa tulokaskauttaan ajavalle hollantilaiselle Bo Bendsneyderille pienimuotoisen tietokilpailun ennen reilun viikon kuluttua Assenissa ajettavaa Hollannin TT:tä. Oheiselta videolta ilmenee, millainen tietopohja kaveruksilla on esimerkiksi menestystalli Ajo Motorsportin historiasta.

https://www.youtube.com/watch?v=Q4DruEHC478&feature=youtu.be

Uusin numero