Aki Ajon tiimin Oliveira toiseksi San Marinossa – suomalaisille pettymys

Miguel Oliveira on MM-pisteissä toisena ja tiimikaveri Brad Binder kolmantena. Kuva: Ajo Motorsport
MotoGP-osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna San Marinossa Misanon radalla. Suomalaistiimi Red Bull KTM Ajon Moto2-kuljettaja Miguel Oliveira teki hienon nousun yhdeksännestä lähtöruudusta toiseksi, mutta suomalaiskuljettajille päivästä muodostui pettymys.

Aki Ajon pyörittämän tiimin portugalilaiskuljettaja Oliveira ampaisi heti Moto2-luokan lähdössä yhdeksännestä ruudusta viidenneksi. Myös tiimin toinen kuljettaja Brad Binder sai hyvän startin ja nousi viidenneltä sijalta kolmanneksi. Eteläafrikkalainen Binder kuitenkin tippui pian lähdön jälkeen viidenneksi, ja Oliveira puolestaa nosti osakkeitaan nousemalla neljännelle sijalle. Vain kahden ja puolen kierroksen jälkeen Oliveira oli jo kolmantena. Kahdeksan kierrosta ennen ruutulippua Oliveira sai ohitettua italialaisen Mattia Pasinin ja nousi toiseksi pitäen sijoituksen maaliin saakka. Binder oli maalissa kahdeksantena.

Bagnaia ajoi Moto2-luokan selvään voittoon ja kasvatti MM-piste-eron toisena olevaan Oliveiraan kahdeksaan pisteeseen. Binder nousi nyt MM-pisteissä kolmanneksi, kun Alex Márquez kaatui. Kausi pitää sisällään vielä kuusi osakilpailua ja kärjen piste-erot ovat pienet, joten Aki Ajon tiimin tuplamitali ei ole vielä kiveen hakattu.

Petronas Sprinta Racingin suomalaiskuljettaja Niki Tuuli oli Moto2-luokan kilpailussa 21:s,eikä näin ollen päässyt vielä avaamaan MM-pistetiliään.

Toinen suomalaiskuljettaja Peetu Paavilainen ei hänkään yltänyt ennakkotavoitteeseensa Misanossa. MotoGP Red Bull Rookies Cupissa ajava Paavilainen oli maalissa kymmenentenä, mutta sai ratarikosta yhden sijan rangaistuksen ja oli lopputuloksissa 11:s.

– Ensimmäiset kierrokset olivat aika takkuisia. Tipuin jo sijalle 15, mutta pääsin nousemaan takaryhmän kärkeen kuudennella kierroksella. Kärkiryhmä oli jo hieman karannut. Ajo kulki kuitenkin tuossa vaiheessa hyvin ja ajoin kärkiryhmää kiinni. Ero oli pienimmillään 1,7 sekuntia. Renkaat alkoivat kisan loppupuolella loppua ja välimatka alkoi jälleen kasvaa, harmitteli Paavilainen sivuillaan.

– Viimeisillä kierroksilla oli selvä ero taakse sekä eteen, joten koitin ajaa tasaisia kierroksia maaliin. Jossain vaiheessa oli kuitenkin tullut ratarikko, josta sain yhden sijoituksen rangaistuksen. Parin viikon päästä sitten Aragonin Motorlandissa jälleen taistellaan.

Moto3-luokassa Ajon tiimin Darryn Binder yllätti yltämällä hienosti kahdeksanneksi. Mies jatkaa viikonlopun jälkeen MM-pisteissä 22. sijalla.

Seuraava MotoGP-osakilpailu ajetaan Espanjassa Aragonin radalla 23. syyskuuta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero