Aki Ajon tiimille Moto2-voitto, Niki Tuuli taisteli MM-pisteistä

Kotikisaansa ajanut Italian Mattia Pasini kaatui kuitenkin kärjestä kahdeksan kierrosta ennen maalia ja Aki Ajon KTM-tiimin kisaan ruudusta 11 lähtenyt Miguel Oliveira nousi kärkeen. Lorenzo Baldassari ahdisti kuitenkin koko ajan. Sarjaa johtava Francesco Bagnaia oli kolmantena hiukan kärkikaksikon perässä.

Baldassari onnistui ottamaan kärkipaikan kuusi kierrosta ennen maalia. Niki Tuuli teki koko ajan hyviä ohituksia ja oli tässä vaiheessa jo 16:s. Tuuli ajoi vain noin sekunnin kärkeä hitaampia kierrosaikoja, pistesija alkoi kangastella suomalaisen silmissä.

Oliveira onnistui jälleen kierrosta myöhemmin nappaamaan kärkipaikan, mutta ykköstila vaihteli koko ajan. Myös Bagnaia alkoi lähestyä kärkikaksikkoa. Kolme kierrosta ennen maalia Baldassari otti jälleen kärkipaikan nimiinsä. Kärkinelikkoon tunki vielä Joan Mir, joten viimeiset kaksi kierrosta olivat todella tiukkoja. Mir nousikin viimeisellä kierroksella kolmanneksi ohi Bagnaian.

Oliveira teki viimeisellä kierroksella hienon ohituksen ja vei voiton. Baldassari oli kakkonen ja Mir kolmas.

Niki Tuuli kävi hienoa taistelua jopa MM-pisteistä, mutta jäi lopulta sijalle 17. Mainio suoritus joka tapauksessa uran toisessa Moto2-kilpailussa. Eroa pisteille jäi sekunnin verran. Tuuli jäi voittajasta noin 33 sekuntia, kun Le Manissa eroa oli 50 sekuntia.

Voitto oli Oliveiralle kauden ensimmäinen, hän kavensi MM-pisteissä eron Bagnaiaan 13 pisteeseen.

”Uskoin jo voittavani, mutta tein pahan virheen viimeisellä kierroksella, olen pahoillani siitä koko tiimille”, Baldassari sanoi.

”Hankala kuvailla fiiliksiäni. Tiesin, että renkaiden kanssa tulee ongelmia, mutta niin tuli muillakin. Näin jo melko varhain, että minulla on mahdollisuuksia hyvään sijoitukseen. Vauhtia oli hyvin ja onnistuin tänään, mutta ei kilpailu todellakaan helppo ollut”, voittaja Oliveira sanoi.

Myös toinen Aki Ajon tiimin kuljettaja Brad Binder ajoi mainiosti ja oli kuudes.