Aki Ajon tiimi säilytti MM-pistejohtonsa Texasissa

Ajon tiimin ässä joutui starttaamaan 18 kierroksen kisaan ruudusta 12, josta hän otti loistavan lähdön. Binder nousi jo ensimmäisissä mutkissa viisi pykälää sijalle seitsemän.

Valentino Rossin KTM-tiimin Romano Fenati ja alussa Estrella Galicia 0,0-tiimin Hondalla karkuteillä käynyt Jorge Navarro menivät menojaan, mutta Binderille tarjoutui tilaisuus taistella viimeisestä jaossa olleesta podiumsijoituksesta.

Se taistelu huipentui Binderin ja kisan paalupaikkamiehen, Schedl GP Racingin KTM-kuskin Phillip Öttlin välille sen jälkeen, kun Niccolo Antonelli oli kaatunut Ongetta-tiimin Hondallaan.

Binder teki odotetun ratkaisunsa Circuit of The Americas-radan kaarteessa 12 ja tervehti ruutulippua 0,440 sekunnin erolla Öttliin.

– Tiesin, että pystyn ohittamaan hänet päätöskierroksella, Binder kuittasi taistelun tauottua.

Kisa ja koko GP-viikonvaihde oli Binderille tosin kaikkea muuta kuin helppo.

– Saimme pyörää paremmaksi kisaan ja se tuntuikin todella hyvältä ensimmäisillä kierroksilla. Loppua kohden pyörä alkoi kuitenkin täristää todella paljon, joten minun pitää olla siinäkin mielessä erittäin tyytyväinen tähän sijaan.

Fenati keuli 15 minuuttia alkuperäisestä aikataulusta – öljyä radalla – siirtyneen kisan voittoon 6,612 sekunnin erolla Navarroon.

Binderin eroksi voittajaan kirjattiin 10,535 sekuntia. Binderin tiimikaveri Bo Bendsneyder ylitti maalilinjan sijalla 22. Hän jäi voittajasta 48,442 sekuntia.

Binderillä on koossa kolmen osakilpailun jälkeen 52 pistettä. Navarro hiillostaa kolmen ja Fenati puolestaan 14 pisteen päässä.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa.