Aki Ajon tallista kaksi kuljettajaa podiumille – Niklas Ajo 17:s Jerezissä

Huima taistelu kilpailun voitosta huipentui viimeiselle kierrokselle, jonne lähdettiin Oliveiran johdossa.

Oliveira teki kuitenkin takasuoran jarrutuksessa pienen virheen ja sarjaa Hondalla johtava britti Danny Kent kuittasi.

Kentin tavoin Hondaa käskyttävä espanjalainen paalupaikkamies Fabio Quatararo puolestaan yritti tehdä lopullisen ratkaisunsa viimeisessä kaarteessa, mutta ajovirhe kostautui ja hän putosi lopulta neljänneksi.

MM-johtoaan vankistanut Kent nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, joka irtosi 97 tuhannesosan erolla Oliveiraan. Binder leikkasi maalilinjan 0,296 sekuntia voittajan takana. Quartararon eroksi kärkeen kirjattiin 0,882 sekuntia.

– Lähdin sulkemaan ovea viimeisellä kierroksella Kentilta, mutta sitten aivan lopussa vielä Quartararo tuli mukaan taisteluun voitosta. Quartararo teki kuitenkin virheen ja onnekseni en kaatunut siinä tilanteessa. On todella siistiä nousta vihdoin podiumille, iloitsi Oliveira.

Oliveiran tavoin ensimmäistä kauttaan suomalaistallissa kilpaileva Binder oli luonnollisesti hänkin hyvin tyytyväinen kolmanteen sijaan.

– Viimeiset viisi kierrosta olivat todella vaikeita, kun takarengas luisti koko ajan. Kaiken kaikkiaan kisa oli kuitenkin erittäin hauska kahden vaikeamman päivän jälkeen, pudotteli läpi 23 kierroksen väännön kärkikvarteteissa painellut Binder.

Aki Ajolla oli syystäkin aihetta hymyyn.

– Meidän on oltava erittäin tyytyväisiä tähän viikonloppuun, sillä olemme ottaneet askeleen eteenpäin. Talvikausi oli vaikea, koska pyörä oli täysin uusi. Ymmärrämme sitä nyt kisa kisalta paljon paremmin, totesi tallipomo Ajo.

– Meillä on kolme vahvaa kuljettajaa ja olen tyytyväinen heihin. Miguel ja Brad tekivät täällä hienoa työtä. Moto3-luokassa voi tapahtua mitä tahansa viimeiseen mutkaan asti, kuten tänään näimme, muistutti Ajo.

Niklas Ajo lähti RBA Racing-tiimin KTM:llään kisaan 19. ruudusta. Ajo nousi kuuden kierroksen jälkeen sijalle 18, kunnes hän löysi itsensä hetkessä 12 pykälää taaempaa.

Ajo teki loppua kohden hyvän nousun sijalta 30 ja ylitti maalilinjan 35,795 sekuntia voittajasta. Korkeammalle ei tällä kertaa ollut mahdollisuuksia.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.

Uusin numero