Aki Ajon suojatti sivuun Tshekin GP:stä – Honda kumosi lääkäreiden päätöksen

Uransa ensimmäisen kuninkuusluokan voiton vetisessä Assenissa juhannuksen aikoihin riehakkaasti viimeistellyt Miller, 21, kaatui viime sunnuntaina Itävallan GP:n warm up-sessiossa Red Bull Ringillä kolhien rannetta ja selkäänsä.

Miller läpäisi kansainvälisen moottoriliiton FIM:n lääkäreiden tarkastuksen torstaina Brnossa, mutta Hondan Marc VDS-tiimissä ajavan aussin kanssa sopimuksen omaava HRC oli siis asiasta toista mieltä. Millerille päätettiin antaa enemmän toipumisaikaa selän ja murtuneen ranteen osalta.

Millerille tämä merkitsee meneillään olevalla kaudella jo kolmatta GP:tä, jossa hän joutuu tyytymään katsojan rooliin. Myös testikaudella loukkaantumisista kärsinyt Miller oli näet Red Bull Ringin lisäksi sivussa myös Austinin GP:stä, jossa hän kärsi jalkavammasta.

– Jack on kilvanaja ja hän olisi halunnut olla mukana Tshekin GP:ssäkin läpäistyään lääkärintarkastuksen. Päädyimme kuitenkin tähän ratkaisuun keskusteltuamme HRC:n ja Jackin taustahenkilöiden kanssa. Meille on tärkeintä saada Jack täyteen kuntoon niin pian kuin mahdollista ja siksi teimme tämän päätöksen, muotoilee Marc VDS:n tiimipäällikkö Michael Bartholemy.

Kauden 11:s MM-osakilpailu käynnistyy perjantaina Brnon radalla tuttuun tapaan kaikkien kolmen luokan kahdella harjoitusjaksolla.

* Tshekin GP:n tulosseuranta.

Uusin numero