Aki Ajon Moto2-suojatille luvattiin MotoGP-testi: ”Odotan yhä, että KTM pitää lupauksensa”

Ajon tiimissä tämänkin kauden jatkava 23-vuotias Binder odottaa edelleen, että KTM lunastaa lupauksensa. Binder voitti viime kaudella kolme kilpailua, mutta testiä ei ole kuulunut.

”Löimme vetoa KTM:n johtajan Pit Beirerin kanssa. Sen mukaan saisin MotoGP-testin heti, kun voittaisin ensimmäisen Moto2-kilpailuni. Odotan yhä sitä tilaisuutta. Haluan vain päästä sen pyörän päälle paahtamaan täysillä pitkin pääsuoraa, haluan todellakin tuntea ison pyörän voiman allani”, Binder sanoo.

Binder on kertonut haluavansa MotoGP:hen vuonna 2020. KTM:n tehdaskuljettajilla Pol Espargarolla ja Johann Zarcolla sekä satelliittitiimin Miguel Oliveiralla on kaikilla kaksivuotinen sopimus, joten Binderin ainoa sauma on korvata 2020 Hafizh Syahrin.

”Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Mutta jos voitat koko ajan, saat taatusti tilaisuutesi. Jos kaikki sujuu kuten olen suunnitellut, voi paikka aueta hyvinkin vuonna 2020. Voi olla, että pysyminen vuoden pitempään Moto2:ssa olisi viisaampaa, mutta jos tilaisuus tulee, ne on käytävä ilman muuta tarkasti läpi”, Binder sanoo.

Moto2 kokee tälle kaudelle isoimman uudistuksensa vuosiin, kun Hondan moottoreiden sijaan sarjassa siirrytään ajamaan Triumphin myllyillä. Binder oli Jerezin testeissä 13:s. Vaikka hän oli paras KTM-kuski, Binder myöntää, ettei KTM saanut parasta mahdollista alkua uusien moottorien aikakaudelle.

”Triumphin moottori on todella erilainen, siinä on paljon enemmän vääntöä. Pyörää on käsiteltävä eri tavalla. Ensimmäinen testi ei ollut meille positiivinen, mutta toisaalta löysimme paljon asioita, joita meidän pitää parantaa. Töitä on edessä paljon, mutta kaikkein tärkeintä on, että me tiedämme, mitä meidän on tehtävä”, Binder sanoo.

Oliveiran tilalle Binderin tallikaveriksi Ajon tiimiin tulee tällä kaudella Moto3-mestari Jorge Martin.
 

Uusin numero