Aki Ajon menestysresepti: ”Emme ajattele liikaa voittoja”

– Emme ajattele liikaa voittoja, vaan keskitymme kulloiseenkin hetkeen, Italian GP-viikonvaihteen joukkoineen käynnistänyt Ajo linjasi sarjaa hallinnoivan Dornan varikkohaastattelussa.

Red Bull KTM Ajo-tiimin Brad Binder saapui Mugelloon Moto3-luokan MM-kärkenä ja kaksi peräkkäistä voittoa vyöllään.

Ajo korostaa, että hänellä ei ole vaikeuksia pitää huimin harppauksin – myös henkisesti – kehittyneen ja meneillään olevalla kaudella voittotilinsä avanneen Binderin jalkoja visusti maan pinnalla.

– Brad teki jo viime kauden lopulla ison stepin. Hän ei ole ottanut paineita MM-johtoasemasta ja minusta Brad on jopa rennompi voittojen jäljiltä.

Binder haluaa siirtyä ensi kaudella Moto2-luokkaan. Luonteva vaihtoehto olisi tietenkin Ajo Motorsport, joka saavutti viime vuonna keskiluokan mestaruuden Johann Zarcon ajamana. Zarco nousee ensi kaudeksi MotoGP-luokkaan.

Korvaako Binder Zarcon kaudella 2017 suomalaistallin Moto2-tiimissä?

– Siitä on vielä aivan liian aikaista puhua, toteaa Ajo.

Toista kautta Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä kilpaileva eteläafrikkalainen Binder sai täksi kaudeksi rinnalleen pitkänhuiskean hollantilaisen Bo Bendsneyderin. Bendsneyder saavutti viime vuonna Red Bull Rookies Cupin mestaruuden ja nuorukainen on oppinut muutamista vieraista radoista huolimatta nopeasti MM-sarjan tavoille.

– Bo parantaa koko ajan, mutta hän vaatii vielä aikaa, sillä steppi Rookies Cupista MM-sarjaan on suuri. Emme aseta mitään paineita hänen harteilleen, Ajo alleviivaa.

Binder paineli neljänneksi
perjantain harjoituksissa

Moto3-luokan Italian osakilpailun ensimmäiset vapaat harjoitukset jouduttiin ajamaan vielä paikoittain kostealla Mugellon radalla torstai-illan rajun sateen jäljiltä.

Iltapäiväksi rata oli kuivunut ja toisen session tahti oli sarjan nopeimmalla ja upeimmalla radalla täysin toinen.

Rataennätystä (1.57,318) viime vuodelta hallussaan pitävä Binder kiersi 5,2 kilometrin mittaisen baanan iltapäivän harjoitusjaksolla ajassa 1.58,395, joka riitti neljänteen sijaan.

Kärkeen Hondalla karautti japanilainen Hiroki Ono, joka pysäytti kellot lukemiin 1.58,489. Binder jäi niistä 0,446 sekuntia.

Bendsneyder päätyi Italian GP:n avauspäivän harjoituksissa 19:nneksi 1,650 sekuntia pohjista.