Aki Ajon entinen suojatti kastettiin MotoGP-maailmaan: ”Jarrutukset ovat suurin haaste”

Portugalilainen Miguel Oliveira sai tulikasteensa MotoGP-pyörällä Valencian testeissä. Kaksi edellisvuotta Oliveira ajoi Moto 2:ssa Aki Ajon KTM-tiimissä. Tuloksena oli MM-sarjan kakkos- ja kolmossijat. Jo 2015 Oilveira ajoi Ajon tiimissä MM-hopealle Moto3:ssa. Nyt hän on 23-vuotiaana kaikkein isoimpien poikien pelikentällä.

Valenciassa KTM ei oikein löytänyt vauhtiaan. Tehdastiimin kuskeista Pol Espargaro jäi testien nopeimmasta Marc Marquezista 0.871 sekuntia ja Johann Zarco 1.752 sekuntia. Tech 3:n Hafizh Syahrinin ero kärkeen oli 2.251 sekuntia ja Oliveiran peräti 3.041 sekuntia.  

“Pääsimme ajamaan keskiviikkona paljon enemmän kierroksia kuin tiistaina. Tämä oli itselleni aika paljon tutustumista pyörään. Keskiviikkona pääsimme tekemään pyörään jo joitakin muutoksia. Kaikki on minulle uutta, joten muutosten tekeminen kesti jonkin aikaa. Sain kuitenkin kerrottua, mitä minä pyörästä haluaisin.  Olemme kaikki vielä oppimisvaiheessa, mutta kaikki oli testeissä mielestäni vain positiivista”, Oliveira kertoo.

Oliveiran mukaan suurin haaste oli testeissä MotoGP-pyörän aivan erilaiset jarrutusvoimat verrattuna Moto2-pyörään.

”Se on ilman muuta suurin oppimisen paikka. Elektroniikka ja hiilikuituiset jarrulevyt tekevät tilanteen ihan erilaiseksi, kun jarrutetaan. Toki niillä on helppo pysäyttää pyörä, mutta samaan aikaan se jarrutus pitää tehdä tismalleen oikeassa kohdassa, kääntyä ja lähteä sitten kiihdyttämään. Juuri sieltä vauhti löytyy MotoGP-pyörällä, siihen on vain totuttava”, Oliveira analysoi.
 

Uusin numero