Aki Ajon ässä karkasi horisonttiin Australian GP:ssä

Paalupaikkamies Binder karkasi jo hyvissä ajoin muilta horisonttiin ja voitti kisan vakuuttavalla 5,937 sekunnin erolla Andrea Locatelliin.

Perjantain ja lauantain sateiden jälkeen kuivalla radalla ajettu kilpailu typistyi uusintastartin myötä vain kymmenen kierroksen mittaiseksi John McPheen, Enea Bastianinin ja Andrea Mignon kaaduttua rajusti ensimmäisen kisan kuudennella kierroksella.

Australian GP:n podiumtrion täydensi voittajasta 9,594 sekuntia jäänyt Aron Canet.

Läheltä, todella läheltä piti, että korokkeella olisi nähty molemmat Binderin veljekset, kun Darryn paineli neljänneksi 9,642 sekuntia Bradin takana.

– Onnistuin ottamaan eroa muihin jo avauskierroksella ja pystyin lisäämään sitä edelleen kisan vanhetessa. Mahtava voitto, mutta tavallaan sitäkin hienompaa tällä kertaa oli se, että pikkuveli ajoi uransa parhaallaan niin lähelle podiumsijoitusta, mestari myhäili.

Brad Binderin tiimikaveri Bo Bendsneyder täydensi tallipäällikkö Aki Ajon joukkojen juhlaa päätymällä kymmenenneksi 10,358 sekuntia kärjestä.

Voitto oli mestarille jo kauden kuudes. Binderin hallinnasta kertoo myös paljon se, että hän on jäänyt 16 ajetussa osakilpailussa vain kolme kertaa podiumin ulkopuolelle.

– Brad voitti tänään maailmanmestarin malliin. Hän hallitsi tapahtumia ennen ja jälkeen punaisten lippujen. Kunnioitan tosiaankin hänen suoritustaan, kehui Ajo.

Kaukomaiden tiivistempoinen kiertue jatkuu ja päättyy viikon kuluttua Sepangin radalla Malesiassa.