Aki Ajon 15-vuotias uusi suojatti väläytti huikeita kykyjään Moto3:ssa – avauskisassa sensaatiomainen avausvoitto!

Vasta 15-vuotias nuorukainen pääsi kilpailuun villillä kortilla ja ajoi heti huikeasti. Märällä radalla Öncü hallitsi tilanteet hienosti. Kun kärjssä ajanut Tony Arbolino kaatui 12 kierrosta ennen maalia, nousi Öncü uskomattomasti kilpailun kärkipaikalle. Kaatumisia nähtiin todella paljon.

Kaikkiin muihin turkkilaisella oli tässä vaiheessa yli kuuden sekunnin kaula. Tällä kaudella Red Bull MotoGP Rookies Cupin voittanut nuori hurjapää kasvatti vain eroaan muihin koko ajan. Aivan viimeisissä mutkissa hän oli mennä nurin, mutta piti pyörän pystyssä ja otti sensaatiomaisen voiton. Hänestä tuli MotoGP-historian nuorin voittaja.

Ajon tiimin ykköskuljettaja Darryn Binder on ollut tällä kaudella kerran palkintopallilla, hän oli Japanin Motegissa kolmas. Sen lisäksi Binder on ajanut 10 parhaan joukkoon vain kolmesti, mikä nostaa turkkilaisen suorituksen arvoa entisestään. Öncü jopa ohitti Binderin kierroksella kilpailun loppupuolella.

Jorge Martin oli varmistanut maailmanmestaruuden jo aiemmin, hän oli kisan kakkonen. MM-sarjan hopealle nousi Gresini Hondan Fabio Di Giannantonio. Hän ohitti kakkosena olleen Marco Bezzecchin nelossijallaan. Bezzecchi kaatui kahdesti ja jäi täysin jälkijoukkoihin.