Aki Ajolle satelee kehuja ja kiitosta: hän tekee voittajia ja mestareita

Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta ja lunastanut viimeistään tällä kaudella paikkansa MotoGP-pomojen raskaassa sarjassa, jonka muut arovaltaiset ottelijat tulevat pääosin eteläisestä Euroopasta.

– Aki on onnistunut kokoamaan talliinsa ihmisiä erinomaisen ilmapiirin kera. Jokainen pienikin asia on tarkasti kontrollissa ja jokainen hoitaa oman roolinsa täydellisesti. Tästä voitot kumpuavat. Saavutimme tänä vuonna Moto2- ja Moto3-luokkien mestaruudet! Toivotan heille jatkossa kaikkea hyvää, MotoGP-luokkaan ja Yamahan Tech 3-tiimiin ensi kaudeksi siirtyvä Zarco kiittelee.

Ajo pisti myös Zarcon
kypärän kuntoon

Tuplamestari ei sitä julkisesti ääneen sano, mutta ainakin sisäpiiri tietää tasan tarkkaan sen, että Ajo on jalostanut Zarcosta huippukuskin myös henkisen kantin osalta.

Zarco kilpaili suomalaistallin riveissä ensimmäisen kerran kaudella 2011, jolloin hän saavutti 125-kuutioisten luokan MM-hopean. Zarcolla keitti vielä tuolloin pariin otteeseen pahasti yli, kun hän yritti jopa kädellään pysäyttää maailmanmestariksi ajaneen Nicolas Terolin voittokulkua. Ele oli merkki turhautuneisuudesta, mutta myös jostain muusta.

Ajon piti käväistä myös tällä kaudella kertaalleen Zarcon kypärän alla, kun tämä näytti menettäneen itseluottamuksensa mestaruuden kannalta ratkaisevan kaukomaiden kiertueen alla. Sekin hoidettiin tyylikkäästi ja onnistuneesti, eikä siitä sen suuremmin tallin ulkopuolelle huudettu.

– Ajo Motorsport ja Aki ovat olleet minulle hyvin tärkeitä. He ovat olleet eräänlainen ”moottoripyöräperheeni”, Zarco luonnehtii.

”Oli oikea ratkaisu jatkaa
vielä vuosi Moto2-luokassa”

Zarcolle tuli jo täksi kaudeksi tarjouksia MotoGP-luokasta, mutta mestari ja tämän henkilökohtainen manageri Laurent Fellon päättivät vielä siinä vaiheessa kieltäytyä niistä kohteliaasti.

– Olen tyytyväinen siihen, että jäin vielä vuodeksi Moto2-luokkaan, josta voin nyt nousta ylöspäin kaksi mestaruutta vyölläni. Olen hankkinut tällä kaudella lisää kokemusta ja hionut ajotyyliäni, mikä auttaa minua sopeutumaan MotoGP-luokkaan. Ajan ensi kaudella erittäin kilpailukykyisellä pyörällä hyvässä tiimissä ja uskon, että meillä on kaikki edellytykset onnistuneeseen lopputulokseen.

Ranskalaiskuljettaja Zarco ehti saada MotoGP-sarjan kesätauolla maistiaiset Suzukin kuninkuusluokan pyörästä, mutta Yamaha on hänelle vielä täysin uusi tuttavuus. Asia korjaantuu, kun kauteen 2017 tähtäävät MotoGP-luokan ensimmäiset yhteistestit ajetaan Valenciassa välittömästi tämän vuoden päätöskisan jälkeen.

Zarco saa maanmiehensä Herve Ponchralin johtamaan Yamaha-tiimiin rinnalleen toisen MotoGP-luokan tulokkaan, eli saksalaisen Jonas Folgerin. Takavuosina useaan otteeseen Valkeakosken suunnalla kesäisin Niklas Ajon kanssa harjoitellut Folger lukeutuu hänkin Ajo Motorsportin entisiin kuljettajiin.

Uusin numero