Aki Ajo tuo hujopin MM-sarjaan

Ensimmäiseen Moto3-luokan MM-kauteensa kovaa kyytiä valmistautuvalla Bendsneyderilla on ikää vasta 16 vuotta, mutta mittaa jo 180 senttiä. Painoa Rotterdamista tulevan talentin rungosta löytyy 63 kiloa.

Moto3-luokassa kilpailevat ja 170 sentin pinnassa olevat kuljettajat ovat myöntäneet, että heidän kokokoisillaan kavereilla ei ole välttämättä mikään helppo tehtävä sovittautua pienen pyörän ahtaiden katteiden taakse. Ja siitähän ei kello pidä mutkien ulostuloissa kuin sen paremmin suorillakaan.

Yhä kasvuiässä oleva Bendsneyder ehti kuitenkin osoittaa jo viime kaudella, että pitkäraajainenkin pilotti voi olla parhaimmillaan pitelemätön. Bendsneyder vei näet nimiinsä arvostetun Red Bull Rookies Cupin mestaruuden, joka siivitti hänen MM-sarjaan ja KTM:n Red Bull Ajo-tehdastiimiin.

KTM:n Moto3-luokan pyörän suorituskyvystä haltioissaan ollut Bendsneyder ajoi Ajon tiimissä onnistuneet testit marraskuussa Jerezin ja Valencian radoilla.

Bendsneyder ylsi jo silloin jopa yllättävänkin lähelle kymmenen senttiä lyhyemmän tiimikaverinsa Brad Binderin kierrosaikoja. Eteläafrikkalainen Binder on nostettu ensi kaudella erityisesti KTM:n taholta Moto3-luokan suurimpien mestarikandidaattien kastiin Valentino Rossin tiimin italialaiskuljettaja Romano Fenatin tavoin.

Siinä kun Binder lähtee ajamaan Ajon tiimille voitoista ja mestaruudesta, niin Bendsneyder etenee nöyrästi oppivuotta.

Ajon tiimissä kaksi edellistä kautta ajaneen ja niin ikään MM-sarjaan Rookies Cupin mestarina tulleen tshekki Karel Hanikan ura ei ole edennyt lajin parrasvaloissa odotetulla tavalla. Matkaan on mahtunut valonpilkahduksia, mutta niiden vastapainoksi aivan liikaa virheitä. Hanikasta kruunattiin MotoGP-sarjan kauden 2015 kaatokuningas.

GP-kekkereissä käytännössä kaiken nähnyt ja kokenut Ajo tietää olla odottamatta Bendsneyderilta liikaa ensi kaudella.

Kärsivällisyys ja kova työnteko palkitaan myöhemmin. Vauhdilliset menestyseväät hollantilaisnuorukaisella on vaikka mihin, jos hän välttyy lähivuosina koripalloilijan mitoilta.

– Olen varma, että hän nauttii ja oppii paljon työskentelystä näiden ihmisten kanssa. On aina hyvä, että tiimissä on rookie-kuljettaja. Meillä tulee olemaan hauskaa radalla ja sen ulkopuolella, tuumii tallipomona jo 15. MM-kauteen lähtevä Ajo,  josta esitetään sunnuntaina 3.1. TV2:lla klo 14.50 dokumentti ”Ajo mahdottomasta maailmanmestariksi”.

Esimakua dokumentista:
https://fi-fi.facebook.com/yleurheilu/videos/10153181376042461/

Uusin numero