Aki Ajo tunteet pinnassa: ”Tämä MM-kulta tuntuu yhtä hyvältä kuin ensimmäinenkin”

Ajo Motorsportin aiemmat mestaruudet on saavutettu 125-kuutioisissa ja Moto3-luokassa.

– On mahtava fiilis voittaa Moto2-luokan maailmanmestaruus. Meidän kaikkien tavoitteena oli saavuttaa tämä mestaruus jonain päivänä. Tämä on neljäs mestaruus Ajo Motorsportille, mutta jokainen titteli tuntuu yhtä hyvältä kuin sen ensimmäinen, iloitsee Ajo.

Ajo jakaa MM-kullasta auliisti kiitosta ja kunniaa laajalle rintamalle.

– Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet tämän. Tietysti Johannia, hänet perhettään, manageriaan Laurentia (Fellon) ja partnereitamme, joita ilman tämä ei olisi ollut mahdollista. Tämä on ollut mahtava kausi kaikille, hehkuttaa Ajo.

Moto2-luokassa ja Ajo Motorsportissa ensi kaudella jatkava Zarco liikkuu täsmälleen samoilla linjalla tallipäällikkönsä kanssa. Yhteinen sävel on ollut muutenkin saumaton.

– Fantastista, unelmasta on tullut totta!, hihkui suomalaistallissa kaudella 2011 silloisen 125-kuutioisten luokan MM-hopean saavuttanut Zarco, 25.

Ajo ja Zarco malttavat odottaa kuitenkin rauhallisina varsinaista juhlapäivää, eli sunnuntaita, jolloin kauden neljänneksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan. Tinkimätöntä työtä tekevän tiimin luonteenpiirteisiin lukeutuva kärsivällisyys palkitaan tässäkin muodossa.

– Nyt pysyttävä rauhallisena ja siirtää juhlat kisan jälkeen sunnuntai-iltaan. Ajatukset on käännettävä kisaan, korostaa kauden seitsemättä voittoaan tavoitteleva Zarco.

– Onhan tämä ollut aivan ainutlaatuinen kausi, sillä olen pystynyt taistelemaan voitosta käytännössä kaikissa kisoissa. Olemme tehneet hienoa työtä ja minun on jälleen kerran kiitettävä tiimiäni siitä intohimosta, mikä on tämän mestaruuden mahdollistanut. Kiitos tiimi, kiitos Aki, kiitos perhe, kiitos ystävät ja kiitos yhteistyökumppanit. Te olette kaikki auttaneet minua maailmanmestariksi, jatkoi Zarco tunteet pinnassa.  

Uusin numero