Aki Ajo tunteet pinnassa: ”On vaikea löytää sanoja”

Molemmilla olivat tunteet vahvasti pinnassa ratkaisukisan jälkeen. Kyyneliä pyyhittiin silmäkulmista puolin ja toisin.

– On vaikea löytää sanoja tänään: tämä on ollut fantastinen päivä Malesiassa. Kun käynnistimme tämän Moto2-projektin kaksi vuotta sitten, niin en olisi voinut ikinä edes kuvitella, että voisimme voittaa mestaruuden kahtena peräkkäisenä kautena, alleviivasi Ajo.

Moto2-luokassa ei yksikään kuljettaja ole pystynyt ennen Zarcoa saavuttamaan kahta peräkkäistä mestaruutta. Se on toisaalta harvinaista herkkua myös muissa luokissa.

– Kuten kaikki tietävät, toisen mestaruuden voittaminen on henkisesti vaikeampaa kuin ensimmäisen ja siksi se tekee tästä vieläkin ainutlaatuisempaa. Olen erittäin kiitollinen, että minulla on Johannin kaltainen kuljettaja ja tällainen tiimi ja kumppanit tukenamme. On vaikeaa ilmaista kiitollisuuttani olla mukana tässä projektissa näiden upeiden ihmisten kanssa. Kiitos kaikille, kumarsi Ajo.

Kalexilla kaksi Moto2-mestaruutta saavuttanut ranskalainen Zarco siirtyy ensi kaudella MotoGP-luokkaan Yamahan Tech 3-tiimin väreissä.

Aki Ajo puolestaan johtaa ensi kaudella Moto2-luokan uutta Red Bull KTM-tehdastiimiä. Tiimissä kilpailevat suomalaistallille tällä kaudella Moto3-luokan maailmanmestaruuden ajanut eteläafrikkalainen Brad Binder ja paluumuuttajana Ajo Motorsrpotiin saapuva portugalilainen Miguel Oliveira.

* Johan Zarco
GP-startit: 137 (87/Moto2, 50/125 cc)
GP-voitot: 15 (14/Moto2, 1/125 cc)
Podiumsijoitukset: 40 (29/Moto2, 11/125 cc)
Paalupaikat: 18 (14/Moto2, 4/125 cc)
MM-pisteet: 1356 (985/Moto2, 371/125 cc)

Uusin numero