Aki Ajo silmäilee kylmän viileästi testien tuloksia – ei draamaa Jerezissä

Testit ovat aina testejä ja fokus on paljon muussakin kuin yksittäisissä kovissa kierrosajoissa.

– Zarco ja koko tiimi tekivät hyvää työtä. Zarco sai alle paljon kierroksia ja testasi paljon eri asioita Qatarissa ajettavaa kauden ensimmäistä kisaa silmälläpitäen. Tässä vaiheessa kautta on ehdottomasti tärkeintä ajaa mahdollisimman runsaasti kilometrejä, tähdentää Ajo.

Kauden toinen ja samalla viimeinen testijakso odottaa vuoroaan 11.-13. maaliskuuta Qatarin Losailissa, eli viikkoa ennen MM-avausta. Viime kautta dominoinut Zarco lähtee levollisin kohti aavikkorataa.

– Harmi, että pystynyt ajamaan Jerezissä aivan niin kovaa kuin olisin halunnut. Minulla ei ollut vielä parasta mahdollista fiilistä puskea todella lujaa. Mutta ei tässä ole mitään sen suurempaa draamaa. Pystyin ajamaan käytetyillä renkailla kilpailukykyisiä kierrosaikoja muihin verrattuna. Uusilla renkailla kierrosajat eivät vielä kohentuneet. Se jäi vähän vaivaamaan mieltä, totesi Zarco.

Moto2-luokan yllätysykköseksi kolmipäiväisellä testijaksolla paineli Axel Pons ajalla 1.41,730. Toiseksi tuikannut Sam Lowes jäi pohjista 0,345 ja kolmanneksi päätynyt Lorenzo Baldassarri 0,444 sekuntia.

Ajon tiimin Binder
viides Moto3-luokassa

Moto3-luokassa Red Bull KTM Ajo-tiimin Brad Binder puolestaan haarukoi kärkeä kaikkina kolmena päivänä kuljettajien läpikotaisin tuntemalla andalusialaisradalla.

Binder löysi itsensä lopulta viidenneltä sijalta lukemin 1.46,618. Ero kärkeen, eli Valentino Rossin KTM-tiimin Romano Fenatiin oli 0,173 sekuntia.

Binderin uusi tiimikaveri ja MM-sarjan tulokas Bo Bendsneyder paineli 19:nneksi 1,285 sekuntia kärjestä.

– Onnistuneet kolme päivää varsin hyvässä säässä, vaikkakin tuuli aiheutti ongelmia. Mutta ei voi valittaa. Voimme olla erittäin tyytyväisiä Bradiin, sillä hän paransi tasaisesti päivä päivältä. Hän on ottanut viime kuukausina taas askeleen eteenpäin, tallipomo Ajo kuivailee luokan mestarisuosikkeihin lukeutuvaa Binderia.

– Hän on kylmäpäisempi niin radalla kuin varikkoboxissakin, Ajo jatkaa.

Red Bull Rookies Cupin mestaruuden viime kaudella saavuttanut Bendsneyder oppii hyvää kyytiä MM-sarjan tavoille.

– Bon osalta kaikki sujui hyvin. On normaalia, että rookie-kuljettaja tekee virheitä, mutta ne ovat jääneet häneltä vähiin. Olen tyytyväinen Bon tyyliin tehdä töitä ja toivon, että hän jatkaa samaan malliin ensi viikolla Qatarin testeissä, linjaa Ajo.
 

Uusin numero