Aki Ajo pitää rangaistusta liian kovana

– Minun mielestäni rangaistus oli tässä tapauksessa varsin kova ottaen huomioon, että kyse oli kisatilanteesta, jonka – jälleen minun mielestäni – molemmat kuljettajat aiheuttivat, toteaa Ajo.

Rytäkän seurauksena kolme kierrosta ennen ruutulippua mahdollisuutensa voittotaisteluun menettänyt paalupaikkamies ja kotiyleisön suursuosikki Lowes näkee tilanteen toisin.

– Sisältä kylkeeni tullut Zarco teki typerän liikkeen ja puski minut radalta. Zarco teki jotain väärää ja luulen, että hän teki sen tahallaan, Lowes tykittää Gresini-tiimin tiedotteessa.

Tilannetta pahoitellut Zarco torjuu Lowesin puheet tahallisuudesta. Zarcon mukaan hänen jarruvipunsa vaurioitui ensimmäisessä kosketuksessa Lowesin kanssa, jolloin pyörä jatkoi matkaansa mutkan poikki hiekoille. Toinen kosketus oli sitten liikaa ja Lowes kaatui.

– Lowes ohitti minut kolme kierrosta ennen maalia ja yritin vastata siihen, jotta en olisi menettänyt otettani kärkeen. Jarruvipu vaurioiutui, en pystynyt jarruttamaan riittävän kovaa ja minun oli sen vuoksi jatkettava matkaa suoraan.

– Menetin aikaa tuon tapahtuman seurauksena. Ajattelin myöhemmin itsekseni, että kuudes sija ja sen tuomat 10 MM-pistettä rajoittavat vahinkoa. Sain kuitenkin lopulta tuon rangaistuksen. Minun on hyväksyttävä se ja pysyttävä keskittyneenä välttääkseni virheitä seuraavassa kisassa, jossa minun on saavutettava voitto, Zarco viittaa ensi sunnuntaina Misanossa ajettavan kauden kuudenneksi viimeisen GP:n suuntaan.

Zarco johtaa sarjaa pistein 181. Alex Rinsilla on koossa 171 ja Lowesilla 137 pistettä. Silverstonessa voiton napannut Thomas Lüthi hiillostaa Lowesia kuuden pisteen päässä.
 

Uusin numero