Aki Ajo on löytänyt jälleen uuden lahjakkuuden suomalaistalliin

Ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa kokeneen tallipäällikkö Aki Ajon siipien suojissa valmistautuva Azmi, 17, ei tosiaankaan kokeneempia kuviaan kumarrellut, vaan ajoi itsensä välittömästi ensimmäisestä testipäiväistä lähtien suuren yleisön tietouteen.

Azmin kolmipäiväisen urakan paras kierrosaika 1.40,734 syntyi keskiviikkona. Se riitti yhdistetyllä tuloslistalla lupaavasti 18. sijaan.

Valencian viileä ja ajoittain tuulinen sää ei sekään malesialaisen menoa suuremmin haitannut. Hän säväytti heti tiistaina kuudenneksi kovimman kierrosajan.

– Nämä kolme päivää ovat merkinneet minulle täysin uutta kokemusta. Ajoin maailman parhaiden Moto3-luokan kuljettajien kanssa, joilla on pääosin paljon minua enemmän kokemusta. Oli hienoa mitata taso heidän kanssaan, iloitsi Azmi.

Azmi löysi nopeasti hyvän tuntumaan pyöräänsä.

– Fiilis oli todellakin hyvä. En ole vielä täysin tyytyväinen kierrosaikoihin, mutta tiedän, että pystyn kehittämään ajamistani ja sen kautta edelleen vauhtia.

Avauspäivän kuudes sija tuli toki Azmillekin täytenä yllätyksenä.

– Enhän minä sellaista osannut odottaa! Pyrin kuitenkin tekemään työni aina niin hyvin kuin mahdollista ja jos se riittää kymmenen nopeimman joukkoon, niin aina parempi, pudotteli Azmi.

Testikausi jatkuu 18.-20. helmikuuta Jerezin radalla Espanjassa.

– Työt jatkuvat tiukasti ensi viikolla. Lähden hakemaan Jerezissä yhä parempaa fiilistä pyörään ja kokeilemaan uusia säätöjä. Qatarin MM-avaus lähenee päivä päivältä, Azmi viittasi maaliskuun 23. päivän suuntaan.

Uusin numero