Aki Ajo: ”Olemme vähintään yhtä vahvoja kuin mestaruusvuonna”

– Sanoisin, että olemme vähintään yhtä vahvoja kuin viime vuonna.

– Jopa vahvempia, Ajo viittaa kuljettajiensa, espanjalaisen Luis Salomin, malesialaisen Zulfahmi Khairuddinin ja australialaisen Arthur Sissisin suuntaan.

Salomilla on plakkarissaan
MM-hopea ja kaksi GP-voittoa

Ajo Motorsport edustaa Moto3-luokassa KTM:n tehdastiimiä. Sissis kilpaili jo viime kaudella Red Bull KTM Ajo-tiimissä, jonne Salom tulee täysin uutena kuljettajana.

Malesialaista rr-historiaa vauhdikkaasti uuteen uskoon kirjoittanut Khairuddin puolestaan käynnistelee Ajo Motorsportin riveissä jo kolmatta kauttaan. Viralliseen tehdastiimiin siirtynyt Khairuddin kilpaili viime kaudella AirAsia-Sic-Ajon punavalkoisissa väreissä.

Salom ajoi viime vuonna MM-hopeaa. Khairuddin sijoittui loppupisteissä seitsemänneksi ja Sissis 12:nneksi.

– Salomilla pitäisi olla parhaat lähtökohdat, kun pohjaksi otetaan kauden 2012 tulokset.  Hän voitti kaksi osakilpailua ja sijoittui neljä kertaa toiseksi. Lisäksi Luis tosiaankin vakuutti minut heti ensimmäisissä testeissä, jotka ajettiin marraskuussa Albaceten radalla, kertoo Ajo.

Khairuddin ja Sissis
puhkuvat potentiaalia

Viikolla kansainvälistä mediaa Itävallassa tavannut Ajo antaa ymmärtää, että hänellä on kivenkova luottamus myös Khairuddiniin ja Sissisiin.

Khairuddin on jalostunut Ajon opissa kansainvälisen kärjen mittoihin ja sinne läpimurtoaan puhkoo jatkossa myös Sissis, jolle on soviteltu Australian suunnalla jopa itsensä Casey Stonerin vapaaksi jättämää viittaa.

– No, ensin minun pitää yltää MotoGP-luokkaan, virnistää iloisena velikultana tunnettu Sissis moisille puheille.

Kaikki on kuitenkin mahdollista. Red Bull Rookies Cupin kautta on jalostunut ja jalostuu jatkossakin lajin helmiä.

– Arthur saavutti heti ensimmäisellä MM-kaudellaan podiumsijoituksen Australiassa. Potentiaalia riittää, vakuuttaa Ajo.

Fahmi Khairuddin oli toteuttaa vahvassa nousukiidossa olevan uransa ensimmäisen ja todella ison unelman kotiyleisön edessä Sepangin radalla, jossa hän ampaisi paalupaikalta reilut kolme kuukautta sitten ajettuun kisaan. Voitto jäi vain ja ainoastaan 28 tuhannesosan päähän maailmanmestari Cortesen hahmossa.

– Fahmi saattaa olla ensi kaudella yhtä vahva kuin Salom. Minulla on sellainen tunne, että hän ei ole näyttänyt vielä läheskään kaikkea potentiaaliaan. Fahmi tulokset olivat viime kaudella uskomattomia, mutta hänellä on edessään vielä suuria mahdollisuuksia, sanoo Ajo.

* Kuvat: MPAFoto.com
 

Uusin numero