Aki Ajo MM-kärkimiehestään: ”Fiksuin kuljettaja radalla”

Aihetta riehakkaisiin juhliin tarjoili jälleen kerran tiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom, joka ajoi kylmäpäisen vahvalla suorituksella kotiyleisönsä edessä voittoon ja samalla viiden pisteen turvin sarjan kärkeen.

Voitto oli Salomille kauden kolmas ja toinen peräkkäinen. Suomalaistiimille se merkitsi jo peräti 19. peräkkäistä podiumsijoitusta mestaruuteen päättynyt viime kausi mukaan luettuna.

– Aivan mahtava kisa meille ja onhan tuo voittaminen aina mukavaa, hymyili tallipäällikkönä jo kaikkien aikojen 27. MM-osakilpailuvoiton saavuttanut triplamestari Ajo.

Ajo tunnetaan paitsi menestyvänä, myös aina omiensa jalat visusti maan pinnalla pitävänä päällikkönä. Hetkestä nautitaan, mutta mennyt nollataan nopeasti ja katseet suunnataan tulevaan. Kova työnteko on avainsana kaikessa.

– Nämä olivat Salomille erittäin tärkeitä pisteitä, mutta vaikka johdammekin nyt sarjaa, niin pitää muistaa, että kausi on vielä pitkä. Meidän on säilytettävä asetelmat myös kauden viimeisissä kisoissa, joissa mestaruus ratkaistaan.

– Minulla oli tänään tosi hyvä fiilis podiumilla, koska uskon, että olemme jälleen kehittyneet parissa viimeisessä kisassa erityisesti Luisin kanssa. Salomista on sanottu, että hän olisi hermostunut kuljettaja, mutta Luis on osoittanut olevansa kärsivällinen ja kylmähermoinen. Hän on ollut tällä kaudella monessa kisassa radan fiksuin kuljettaja, kehui Ajo.

Salom omisti voiton tiimille

Lauantaina paalupaikkaennätyksen takonut Salom osoitti taktisen kypsyytensä hyökkäämällä kisassa kärkeen vajaat kuusi kierrosta ennen ruutulippua.

Maanmiehet Alex Rins ja pisteissä toisena oleva Maverick Vinales yrittävät tehdä kaikkensa, mutta Salomin kantti ja renkaat kestivät kesti loppuun asti.

Salom leikkasi maalilinjan 0,211 sekunnin erolla Rinsiin. Lopussa kärkikaksikolle taipunut Vinales jäi voittajasta 0,634 sekuntia.

– Tiimini teki jälleen huipputyötä. Renkaathan olivat kisan jälkeen kuin lähes uudet!, kiitteli Salom viitaten pyöränsä täydellisiin säätöihin.

– Tämä oli minulta ja tiimiltäni kokonaisuudessaan erittäin hyvä viikonloppu. Siksi omistankin tämän voiton tiimilleni. Ilman tätä henkilökuntaa en olisi tässä, jatkoi Salom.

Khairuddin ja Sissis
palasivat tasolleen

Red Bull KTM Ajo-tiimin päivä tapaili miltei täydellisyyttä, sillä malesialainen Zulfhami Khairuddin nousi yhdeksänneksi ja australialainen Arthur Sissis kymmenenneksi.

– Oli myös erittäin tärkeää, että Fahmi ja Arthur ovat palanneet takaisin sinne, minne he vauhdillisesti kuuluvat. Nykyinen pyörämme on paljonkin erilainen kuin viime kaudella ja siksi näiden kuljettajien on ollut hieman vaikeaa löytää hyvää fiilistä ajamiseen. Olemme tehneet paljon töitä säätöjen kanssa ja olemme onnistuneet siinä. Nyt nämäkin kaverit voivat taas hymyillä, Ajo viittasi Khairuddinin ja Sissisin puoleen.

Khairuddinilta ja Sissisiltä sitä hymyä tunnetusti löytyy pyytämättäkin.

– Olen varsin tyytyväinen esitykseeni. Aloitin hyvin ja iskeydyin nopeimpien kuljettajien kantaan. Jouduin kuitenkin antamaan hieman periksi muutamassa mutkassa, koska minulle ei ollut vielä täysin luottamusta sellaiseen vauhtiin. Tein kuitenkin viimeisellä kierroksella jälleen hyvän nousun ja otin paikkani tavoitteena olleesta kympin sakista, myhäili Khairuddin.

Sissisillä oli helteisen kisan alussa vaikeuksia, ennen kuin terävin vauhti löytyi.

– Pari ensimmäistä kierrosta olivat renkaiden osalta aika hankalia. En saanut heti päälle sitä samaa fiilistä kuin lauantaina ja kärkiryhmä karkasi minulta. Pysyttelin kuitenkin tiukasti isossa kakkosryhmässä, jossa taistelu oli mahtavaa. Pistin lopussa kaikki peliin ja onnistuin päätymään kymmenenneksi. Se oli erittäin rohkaiseva tulos aiempiin kisoihin verrattuna. Nyt ei muuta kuin jatketaan tällä linjalla ja pyritään taistelemaan yhä lähemmäs kärkiryhmää.

Kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa.

Barcelona, Espanja.
Moto3-luokan 6/17 MM-osakilpailu:

  1. Luis Salom Espanja, Red Bull KTM Ajo, KTM 41.15,331
  2. Alex Rins Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 0,211
  3. Maverick Vinales Espanja, Team Calvo, KTM + 0,634
  4. Alex Marquez Espanja, Estrella Galicia 0,0, KTM + 3,993
  5. Efren Vazquez Espanja, Mahindra Racing, Mahindra + 6,243
  6. Miguel Oliveira Portugali, Mahindra Racing, Mahindra + 9,295
  7. Jack Miller Australia, Caretta Technology-RTG, FTR Honda + 13,164
  8. Alexis Masbou Ranska, Ongetta-Rivacold, FTR Honda + 21,174
  9. Zulfahmi Khairuddin Malesia, Red Bull KTM Ajo, KTM + 21,240
10. Arthur Sissis Australia, Red Bull KTM Ajo    , KTM + 21,598
11. Isaac Vinales Espanja, Ongetta-Centro Seta, FTR Honda + 21,726
12. Brad Binder Etelä-Afrikka, Ambrogio Racing, Suter Honda + 21,756
13. Alan Techer Ranska, CIP Moto3, TSR Honda + 21,828
14. Danny Webb Iso-Britannia, Ambrogio Racing, Suter Honda + 21,879
15. Romano Fenati Italia, San Carlo Team Italia, FTR Honda + 22,071
Niklas Ajo Suomi, Avant Tecno, KTM – keskeytys.

Pistetilanne:
  1. Salom 127
  2. Vinales 122
  3. Rins 101
  4. Jonas Folger Saksa, Kalex KTM 63
  5. Marquez 48
  6. Oliveira 43
  7. Khairuddin 40
  8. Binder 38
  9. Masbou 35
10. Miller 29
11. Jakub Kornfeil Tshekki, Kalex KTM 27
12. Vazquez 27
13. Ajo 26
14. Sissis 25
15. Fenati 18

Seuraava osakilpailu: 29.6. Assen, Hollanti.
 

Uusin numero