Aki Ajo luottaa tähteensä kuin vuoreen – satoi tai paistoi

– Silverstonessa suurin haaste on omaksua nopeasti kulloisetkin sääolosuhteet, sillä et koskaan, mitä sieltä tältä osin kohtaat, motokolmosten MM-sarjaa mojovalla 61 pisteen marginaalilla johtava Red Bull KTM Ajo-tiimin Brad Binder kiteyttää useimmiten kostean Britannian GP:n juonen.

Tällä kaudella vauhdillisesti lopulliseen kukkaansa puhjennut Binder ei ole tuntenut oloaan koskaan kotoisaksi sarjan pisimmällä, eli 5,9 kilometrin mittaisella Silverstonen radalla.

– Olin siellä viime vuonna todella nopea kuivalla kelillä, mutta sateella ajettu kisa oli karmea. Kaaduin silloin kolme kertaa.

Binder kävi kohtalokkaasti nutullaan myös edellisessä, Tshekin Brnossa ajetussa sadekelin kisassa, jossa hän menetti jo varmalta vaikuttaneen voiton viisi kierrosta ennen ruutulippua. Tshekin GP merkitsi Binderille kauden ensimmäistä keskeytystä.

– Haluan kompensoida Brnon tapahtumat välittömästi Silverstonessa.

Binder toivoo Silverstoneen tietenkin kuivan kelin kisaa, mutta meno maittaa märälläkin. Brnon kaatuminen ei murtanut miehen itseluottamusta, vaikka se jättikin kipeän muiston oikean käden pikkusormeen.

– Brnossa fiilis märkään rataan oli ennen kaatumista parempi kuin koskaan. Pyörä oli täydellinen ja sitä oli hyvä ajaa, Binder pyytää tiimiltään lipsahdusta anteeksi.

Onni onnettomuudessa, sillä loppujen lopulta se lipsahdus ei maksanut sittenkään kuutta pistettä enempää.

– Tuollaisissa olosuhteissa kenelle tahansa voi tapahtua tällaista. Paras uutinen oli se, että emme menettäneet kuitenkaan paljon pisteitä mestaruustaistelussa, kuittaa Binderiin kuin vuoreen luottava tallipäällikkö Aki Ajo.

Uusin numero