Aki Ajo luottaa Husqvarna-kaksikon hyvään tasoon Teksasissa

Red Bull Husqvarna Ajo-tiimin brittikuljettaja Danny Kent päätyi Qatarissa 13:nneksi ja Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä kilpaileva Niklas Ajo kaatumisen jäljiltä sijalle 26.

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Aki Ajo on kuitenkin varsin toiveikas sen osalta, että parempaa on luvassa ensi viikonvaihteena Austinin COTA-radalla Teksasissa. Potentiaaliahan duolla riittää.

– Danny oli erittäin nopea talvitesteissä ja hänellä on varmasti se vauhti olemassa. Olen luottavainen sen osalta, että hän taistelee huipputuloksista Austinissa. Niklas oli erittäin nopea Austinissa viime vuonna ja hän pitää radasta. Joten luotan siihen, että hänkin voi tehdä hyvää tulosta, Ajo toteaa Husqvarna Racingin tiedotteessa.

– Tehtaalla Itävallassa on tehty lujasti töitä FR 250GP-pyörää kehitettäessä ja viime viikolla Kent ajoi kaksi päivää testiä Almeriassa, jatkaa Ajo.

Qatarin Losail ja Austinin COTA poikkeavat merkittävästi luonteeltaan.

– Austin on erilainen rata, jos sitä vertaa esimerkiksi Losailiin. Austinissa on paljon kovia jarrupaikkoja, mutta myös nopeita kaarteita. Se on todella kaunis rata!

Aki Ajo voi olla luottavainen myös kaluston osalta.

– Pyörä on jo nyt hyvällä tasolla ja tietenkin sen kehitystä jatketaan kauden mittaan. Austin on erilainen rata ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä, millaiseksi suoritus muodostuu eri valmistajien välillä.

Tallipäällikkö ei kuitenkaan kasaa menestyksen osalta turhia paineita kuljettajiensa harteille Austinissakaan.

– Kausi on pitkä, joten nyt on tärkeintä pysyä rauhallisena.

Niklas Ajo taisteli viime vuonna Austinissa viidennestä sijasta, kunnes hänet kilkattiin radalta kisan kolmanneksi viimeisessä mutkassa.

– Tulevan viikonvaihteen tavoite on pyrkiä pysymään kärkiryhmässä, joskin se on entistäkin vaikeampaa, sillä tämän kauden taso on jopa aiempaa korkeampi. Nautin todellakin ajamisesta Austinissa, joka on yksi suosikkiradoistani. Uskon, että se sopii minun ajotyylilleni Losailia paremmin.

 

Uusin numero