Aki Ajo kovat piipussa Texasiin

Zarco palasi sunnuntaina voittajaksi Argentiinan Termas de Rio Hondo-radalla ja podiumtahtia paineleva Binder päätyi kolmanneksi.

Tallipäällikkö Aki Ajo on erityisen ilahtunut luottomiehensä Zarcon vireen löytymisestä.

– Johann ei löytänyt vielä testikaudella hyvää fiilistä pyörään, mutta hän otti jo Qatarin MM-avauksessa ison stepin eteenpäin ja jatkoi siitä Argentiinassa. Hänen vauhtinsa oli hyvällä tasolla läpi viikonvaihteen kaikissa olosuhteissa. Se on minulle hyvä merkki tulevaisuutta ajatellen, vinkkaa tallipomona tähän mennessä jo neljä maailmanmestaruutta saavuttanut Ajo.

Ajo pitää kuitenkin tavoilleen uskollisesti visusti huolen siitä, että kukaan ei pääse leijumaan ilmassa. Työmoraalista ei tingitä piiruakaan.

– Olihan tämä Johannilta taas yksi erinomainen kisa, jossa hän osoitti todellisen vahvuutensa. Meidän on kuitenkin vain jatkettava kovaa työntekoa samaan malliin kuin tähänkin asti.

Binder on kasvanut
mestarin mittoihin

Binder saavutti Argentiinassa uransa ensimmäisen paalupaikan, mutta avausvoitto antaa yhä odottaa itseään. Sunnuntain puolihullussa kelissä ajettu kolmas sija tosin maistui lähes siltä.

– Olosuhteet olivat erittäin vaikeat oikeastaan koko viikonvaihteen. Ensin rata oli likainen ja kisapäivänä sitten märkä. Brad osoitti, että hän on kuivalla kelillä Moto3-luokan nopein kuljettaja, mutta sunnuntaiaamun sade muutti kaiken. Olen kuitenkin ylpeä siitä, miten hän kisasta suoriutui, kehuu Ajo.

Binder ajaa toista kautta Red Bull KTM Ajo-tehdastiimissä.

– Brad on nyt osoittanut kypsyytensä. Hän ajaa kylmäpäisesti ja tietää miten käsitellä riskejä. Olihan tuo kolmas sija toisaalta vähän onnekaskin. Olisin ollut noissa olosuhteissa tyytyväinen sijoitukseen kuudenkin sakissa, myöntää Ajo.

Sarja jatkuu siis ensi viikonvaihteessa Austinin Circuit of the Americas-radalla. MotoGP-sarja ajaa tällä kaudella vain yhden osakilpailun USA:ssa, koska Indianapolis poistui kalenterista.

Indyn korvaa 12.-14. elokuuta Red Bull Ringin radalla Spielbergissa ajettava Itävallan GP. Radalla nähdään silloin myös Mika Kallio, joskin lähinnä näytösluonteisesti. KTM julkistaa tuolloin virallisesti kauteen 2017 tähtäävän MotoGP-projektinsa.
 

Uusin numero