Aki Ajo ja Fahmi Khairuddin huomion keskipisteenä Kuala Lumpurissa

Malesiassa ei tosin enää menneitä muisteltu, vaan katseet olivat tiukasti tulevassa. Maansa suosituimpiin urheilijoihin lukeutuva Zulfahmi Khairuddin esitteli Kuala Lumpurissa omalta osaltaan yhdessä Ajon kanssa hallitsevan mestaritiimin Red Bull KTM Ajon Moto3-luokan projektia huhtikuussa käynnistyvälle MM-kaudelle.

– Nämä ovat aina tosi hienoja tilaisuuksia ja kertovat siitä, että uusi ja odotettu kausi on taas niin lähellä, totesi Ajo.

Lopullisen läpimurtonsa podiumsijoitusten myötä viime vuonna tehnyt ja MM-pisteissä seitsemänneksi sijoittunut Khairuddin, 21, käynnistää jo kolmannen kautensa suomalaistallissa.

Khairuddin on lunastanut paikkansa Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin riveihin ja taustalta löytyy tutusti myös malesialainen yhteistyökumppani AirAsia, jota Kuala Lumpurin presentaatiotilaisuudessa edusti toimitusjohtaja Aireem Omar.

– Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että Red Bull ja AirAsia ovat alkavalla kaudella tukenani yhteistyössä KTM:n ja Ajo Motorsportin kanssa. Nämä kaksi suurta yhtiötä auttavat tekemään unelmastani totta. Teen kaikkeni sen eteen, että malesialaiset saavat olla ylpeitä minusta, kertoi kausi toisensa perään suurin askelin kehittynyt Khairuddin.

AirAsia on ollut malesialaista rr-historiaa jo useampaankin otteeseen määrätietoisesti tehneen Khairuddinin tukena tämän MM-uran alusta alkaen. Khairuddin kiitti luottamuksesta tähän mennessä komeimmalla mahdollisella tavalla vajaat viisi kuukautta sitten kotiyleisönsä edessä Sepangin radalla, jossa hän ajoi Moto3-luokan paalupaikalle ja kilpailussa toiseksi vain 28 tuhannesosaa voittajan takana.

– Yhteistyökumppanit Red Bull, KTM ja AirAsia muodostavat laadukkaan kolmikon taustallamme. Edessä on nyt jo kolmas yhteinen kausi Fahmin (Khairuddin) ja AirAsian kanssa. Uskallan sanoa, että ehkä vain harva sittenkään uskoi, millaisiin saavutuksiin yllämme jo toisella yhteisellä kaudellamme. Tästä on hyvää jatkaa. Fahmilla on paljon potentiaalia, vakuuttaa Ajo.

Khairuddin muodostaa Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajakolmikon espanjalaisen Luis Salomin ja australialaisen Arthur Sissisin kanssa.

Nopea trio pääsee tositoimiin jälleen ensi viikolla, kun Moto3-luokan talvikauden viimeinen testijakso ajetaan maanantaista torstaihin Jerezin radalla Espanjassa. MM-kausi käynnistyy 7. huhtikuuta ja startti tapahtuu perinteisesti Losailin valaistulla radalla Qatarissa.
 

Uusin numero