Aki Ajo iloitsi Luis Salomin kakkossijaa Jerezissä

Salom viiletti kotiyleisönsä edessä toiseksi dramatiikkaa sisältäneessä kilpailussa, joka keskeytettiin punaisin lipuin vajaa seitsemän kierrosta ennen aiottua maalia ranskalaisen Alan Techerin rajun kaatumisen seurauksena. Lopputulokset muotoutuivat 15 kierroksen perusteella.

Koko kilpailun kärkiryhmässä tai sen välittömässä tuntumassa ajanut Salom jäi voittajasta ja maanmiehestään Maverick Vinalesista 0,263 sekuntia.

Aki Ajon johtaman tiimin menestystä täydensivät malesialainen Zulfahmi Khairuddin seitsemännellä ja australialainen Arthur Sissis 12. sijalla.

– Minulla on vähän erikoinen fiilis tästä kilpailusta, sillä en muista koskaan kokeneeni yhtä hyvää tunnetta toisen sijan jälkeen. Olen erittäin iloinen siitä, että pystyimme parantamaan näin paljon Salomin kanssa viikonvaihteen aikana, kehui tallipäällikkö Ajo.

– Luis oppii koko ajan lisää ja ajoi tänään todella hyvin. Hän pystyi säästämään järkevällä ajolla renkaita ja seuraamaan samalla kärjen ajolinjoja. Luisilla oli tänään mahdollisuudet aina voittoon asti, mutta hyvä näinkin. Tilanne MM-sarjassa on hyvä, jatkoi Ajo.

Salom itse rauhallisuus

Salom ansaitsi kehut ehjällä esityksellä.

– Olin rauhallinen ja tiesin, että pystyn hyökkäämään ja kaventamaan eroa, mutta sitten punaiset liput nousivat ylös. Harmi, sillä olisi ollut mukavaa taistella Vinalesin kanssa voitosta viimeiselle kierrokselle asti. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen tähän sijoitukseen. On tärkeää yltää kisasta toiseen podiumille.

Khairuddin tunsi itsensä sitä vahvemmaksi, mitä pitemmälle kilpailu eteni.

– Olin tavallaan myös onnekas, koska moni kuljettaja kaatui edeltäni. Yritin saavuttaa kärkijoukon, kunnes kisa keskeytettiin ajaessani kuudentena. Sijoitus putosi sitten pykälälle, kun tulokset lasketaan tällaisessa tilanteessa edellisen kierroksen perusteella. Olen kuitenkin kaiken kaikkiaan tyytyväinen siihen, miten tämä viikonloppu päättyi osaltani, sillä minulla oli siksi paljon vaikeuksia vielä harjoituksissa.

Sissis näki omassa suorituksessaan niin hyvää kuin huonoakin.

– Aloitin hyvin, mutta minulla ilmeni heti avauskierroksella ongelmia etupään jousituksen kanssa, enkä pystynyt ajamaan jarrupaikkoihin haluamallani tavalla. Sain pian sen jälkeen kuitenkin kiinni vauhdista ja rytmistä. Olin saamassa jo edellä ajanutta ryhmää kiinni, kunnes kisa keskeytettiin. Olen iloinen vauhdistani ja uskon, että pystyn kamppailemaan heti seuraavassa kisassa kovemmista sijoituksista.

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa, jossa Salom lähtee hakemaan sarjan johtopaikkaa.

Vinales nousi voittonsa ansiosta MM-kärkeen 65 pisteellä, mutta Salom hiillostaa tätä vain neljän pinnan päässä. Espanjan GP:n paalupaikkamies Alex Rins on kolmantena 41 pisteellä. Rins kaatui ja keskeytti Jerezissä kahdeksan kierroksen jälkeen toiselta sijalta.

Khairuddinilla on koossa 28 pistettä, jotka oikeuttavat viidenteen sijaan. Sissis on 16 pisteellä sijalla 12.
 

Uusin numero