Aki Ajo esittelee uusimman RR-löytönsä: Barry Baltus, 11 vuotta

Baltus on pestattu Ajo Motorsport Academy-tiimiin, joka ehti julkistaa jo viime viikolla japanilaisen Tetsuta Nagashiman kilpailemisen Moto2-luokan Euroopan mestaruudesta FIM CEV Repsol-sarjassa. Baltus puolestaan lähtee Espanjan mestaruussarjan (RFME) niin sanottuun Pre-Moto3 -luokkaan.

Baltusin lahjakkuus pisti viime kaudella Ajon silmään niin ikään Espanjan radoilla. Baltus päätyi Espanjan sarjan Moto4-luokassa toiseksi saavutettuaan seitsemässä kisassa kolme voittoa ja kaksi muuta podiumsijoitusta.

– Olemme aina halunneet työskennellä nuorten kuljettajien kanssa ja löytää uusia lahjakkuuksia. Koko tiimimme on innoissaan tästä Ajo Motorsport Academy-projektista, toteaa mestareiden tekijän maineessa oleva Ajo.

– Me kaikki näimme Barryn suuren lahjakkuuden viime kaudella hänen erottuessaan monista muista kuljettajista. Se mistä erityisesti pidän, on hänen tapansa harjoitella. Hän harjoittelee pyörällä monipuolisesti päivittäin – joskus useitakin tunteja, jatkaa Ajo.

Liittyminen Ajon akatemiaan merkitsee Baltusille isoa askelta, joita on vielä paljon otettavana.

– En voi vieläkään uskoa, että olen mukana Ajo Motorsport Academyssa. On mahtavaa liittyä tähän kokonaisuuteen ja työskennellä Akin ja hänen tiiminsä kanssa. Olen varma, että voin oppia paljon, sillä onhan heillä on ollut suuria mestareita mm. Marc Marquezin ja Johann Zarcon malliin. Aki on painottanut minulle, että tämä on vasta urani alkua ja edessä on paljon opittavaa. Minun ensisijainen tavoitteeni on ammentaa tätä oppia erittäin ammattitaitoiselta tiimiltä.

Baltusin tulon myötä Ajo Motorsport kilpailee alkavalla kaudella jo kolmessa eri sarjassa, joista tärkein on tietenkin MotoGP.

Suomalaistalli jatkoi hallitsevan Moto2-mestarin Johann Zarcon, sekä Moto3-kuljettajien Brad Binderin ja Bo Bendsneyderin kanssa yksityistestejä Valencian jäljiltä Jerezissä.

Sunnuntaina tosin sade ja raju myrskytuuli estivät ajamisen, eivätkä olosuhteet olleet ihanteelliset vielä maanantainakin.

Moto2- ja Moto3-luokkien ensimmäinen virallinen testijakso odottaa vuoroaan Jerezissä 2.-4. maaliskuuta.

Uusin numero