Ajonkin ponnahduslautana ollut CEV laajenee FIM:n alaisuudessa

Tallipäällikkönä kolme maailmanmestaruutta saavuttanut Aki Ajo on luonnehtinut entistäkin kansainvälisemmäksi kehkeytyvää CEV:iä junioreiden epäviralliseksi MM-sarjaksi.

CEV:n painoarvosta kertoo paljon myös se, että MotoGP-sarjan kaikkien kolmen luokan nykyisistä MM-kärkimiehistä jokainen, eli espanjalaiset Marc Marquez ja Luis Salom, sekä britti Scott Redding ovat kilpailleet aikoinaan CEV:ssä.

Sarjassa on nähty vuosien saatossa Marquezin lisäksi maailmanmestareista muun muassa australialainen Casey Stoner, espanjalaiset Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Alvaro Bautista, Nicolas Terol ja Julian Simon, sekä saksalainen Stefan Bradl.

CEV-sarja toimi myös Niklas Ajon näytönpaikkana MotoGP-sarjaan, jossa hän kilpailee nyt kolmatta täysipainoista MM-kautta.

Ajo ajoi CEV-sarjan 125-kuutioisten luokassa kaudella 2010 samassa tiimissä espanjalaisten Alex Rinsin ja Alex Marquezin kanssa. Ajo kipusi CEV-sarjasta seuraavalle tasolle podiumin kautta.

– Kyllähän nimenomaan juuri niillä näytöillä noustiin MotoGP-sarjaan, painottaa Ajo.

Ajo on ehtinyt omilta kiireiltään seuraamaan CEV-sarjan meininkiä myös tällä kaudella aitiopaikoilta ja Touchline Sic Ajo-tiimin taustoilta.

Tiimi ajattaa CEV-sarjan Moto3-luokassa malesialaisia KTM-kuljettajia Hafiq Azmia ja Aizat Malikia. Molemmat nähtäneen tällä kaudella myös villin kortin voimin MotoGP-sarjassa Sepangin radalla ajettavassa Malesian osakilpailussa.

– CEV on toiseksi kovin sarja MM:n jälkeen. CEV-sarjan nykyisillä kärkikuljettajilla olisi kyllä mahdollisuudet ajaa jopa MM-pisteille Moto3-luokassa, arvioi Ajo.
 

Uusin numero