Ajon uusi Moto3-sopimus on enää julkistamista vailla

– Eiköhän sekin tapahdu lähiaikoina, vahvistaa itse sopimusneuvottelut hoitanut Ajo rauhallisena.

Ajoa, 20, odottaa vielä neljän MM-osakilpailun urakka Husqvarnan tehdaspyörällä, ennen kuin hän tarttuu Moto3-luokassa identtisen KTM:n sarviin.

Tästä kvartetista pelin avaa Japanin Motegi, josta jatketaan tiiviillä tahdilla viikon välein Australian Phillip Islandille ja Malesian Sepangiin ennen kauden perinteistä päätöstä Espanjassa. Valencian Ricardo Tormo-radalla kilpaillaan marraskuun toisena viikonvaihteena.

– Tästä alkoi kova kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun rutistus matkusteluineen. Ovathan nämä rankkoja reissuja, mutta näihin on ehditty jo tottua, kuittaa tiistaina Japanin saavuttanut Ajo.

– Hyvää näissä peräkkäisissä kisoissa on se, että tatsi ja tiivis yhteistyö tiimin kanssa pysyy koko ajan päällä, jatkaa Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin valkeakoskelaiskuljettaja.

Ajo poimii triosta Motegi-Phillp Island-Sepang yhden ylitse muiden.

– Ehdottomasti Phillip Island. Se on koko sarjan suosikkini, Ajo viittaa huippunopean saariradan puoleen.

Haussa paluu kympin
sakkiin pettymysten jäljiltä

Ajo päätyi viime vuonna Motegissa kahdeksanneksi. Tavoitteena Japanissa on tällä kertaa vähintään vastaava suoritus tuloksellisesti penkin alle painuneiden Misanon ja Aragonin pettymysten jäljiltä.

– Harjoitukset ja aika-ajo ovat sujuneet hyvin, mutta kisat eivät sitten enää. Jospa nyt sitten vihdoin Japanissa saataisiin taas aikaan ehjä ja hyvä GP-viikonvaihde. Kyllähän minun pitäisi lunastaa Motegissa paikkani jälleen sieltä kympin sakista.

Ajolta tiedetään löytyvän vauhdilliset eväät aina podiumille asti, mutta ne on pystyttävä pitämään tasaisesti koossa läpi kisamatkan.

– Onhan tämä luokka tosiaankin niin tasainen, että niin sanottuna nappipäivänäkin kaikki on mahdollista sijojen 1-15 välillä. Viime aikoina niitä hyviä ja huonompia päiviä on osunut vähän kaikkien kuljettajien kohdalle.

Ajon ja muiden Moto3-luokan kuljettajien urakka kauden 15. MM-osakilpailussa Motegissa käynnistyy Suomen aikaa perjantaina klo 03.00 starttaavalla ensimmäisellä vapaalla harjoituksella.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Juho Kantolan paluu SM-sarjaan toi onnistumisia

Juho Kantola saalisti Circuit Racingin Alastaron SM-osakilpailusta kaksi podiumsijoitusta Supersport 300-luokassa. Voittokaan ei ollut kaukana, ja nälkää jäikin niin että kilpakumppanit saavat jatkossa olla entistäkin tarkempana.

Viimeisin numero