Ajon tiimin talentti toivotetaan tervetulleeksi MotoGP-luokkaan

Millerille povataan kautta linjan ruusuista tulevaisuutta kuninkuusluokassa. Nuorukaisen silmiimpistävä lahjakkuus ei ole jäänyt keneltäkään huomioimatta.

– Pidän Jackista, vaikka hän onkin yksi kilpailjoistamme minun Moto3-luokan tiimini osalta. Jackilla on hieno asenne niin radalla kuin sen ulkopuolellakin. Hänellä voi olla edessään todellakin hyvä tulevaisuus, luonnehtii yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi.

Rossi, samoin kuin MotoGP-luokan nykyinen maestro Marc Marquez ovat tosin ehtineet toppuutella julkisuudessakin Milleria. Heidän mielestään Millerin kannattaisi ajaa yksi kausi Moto2:ssa ennen sitä suurinta siirtoa.

Crutchlowin
tiimikaveriksi?

HRC:llä tosin saattaa jo olla sopimus solmittuna Millerin kanssa.

Jos näin on, niin hän ajaa kaudella 2015 siinä tapauksessa todennäköisimmin Hondan LCR-satelliittitiimissä. Siis samassa tiimissä, jonne britti Cal Crutchlow siirtyy Ducatin tehdastallista.

– Jack on spesiaalilahjakkuus pyörän päällä ja sen ulkopuolella. Toivottavasti hän pääsee pian osoittamaan todellisen lahjauukkuutensa isommalla pyörällä. Se on selviö, että hän tulee olemaan täällä, Crutchlow viittaa MotoGP-luokkaan.

Vähän "hullu"!

Vuoden 2006 maailmanmestari, yhdysvaltalainen Nicky Hayden jatkaa ensi kaudella Aspar-tiimissä ja Hondan Open-luokan sääntöjen mukaisella pyörällä. Vastaavaa pyörää ollaan tarjoilemassa myös Millerille.

– Pidän Millerista paljon, kuten kaikki muutkin. Uskon, että hänen lahjakkuutensa nousee yhä enemmän esiin isommalla ja voimakkaammalla pyörällä, sekä kenties määrätyllä tavalla vastaavasti kuin Marquez ja Stoner (Casey) ovat osoittaneet, tuumii Hayden.

Miller tekee työnsä aina määrätietoisesti ja sata lasissa. Varikolla hän on myös piinkovan show-miehen maineessa.

– Onhan Jack vähän villi, mutta radalla hän sortuu harvoin virheisiin. Tulevaisuus vaikuttaa hyvältä, kunhan Jack pitää itsensä terveenä ja kuviot koossa, muotoilee Hayden.

Yamahan kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen solminut MotoGP-luokan tuplamestari Jorge Lorenzo liikkuu Haydenin kanssa samoilla linjoilla Crash.net-sivustolle antamassaan arviossa.

– Pidän paljon Jackista. Hän voi vaikuttaa radan ulkopuolella vähän "hullulta", mutta pyörän päällä hän on todella keskittynyt. Jack omaa hyvän mentaliteetin kuljettajana.

Miller on tehnyt tällä kaudella hyvää yhteistyötä erityisesti Niklas Ajon kanssa. Kaverukset ovat vetäneet toisiaan harjoituksissa ja aika-ajoissa vuorollaan koviin kierrosaikoihiin.

Vastaavaa on odotettavissa myös Indianapolisin GP:ssä, joka käynnistyy perjantaina ajettavilla vapailla harjoituksilla.
 

Uusin numero