Ajon tiimin Salom saalistaa eturivistä neljättä peräkkäistä voittoa

Kolme edellistä kilpailua voittanut MM-kärki Salom kiersi Sachsenringin 3671 metrin mittaisen radan nopeimmillaan ajassa 1.27,480, joka toi hänelle toisen lähtöruudun sunnuntain kilpailuun.

Vauhtia jäi varastoon, sillä Salom kärsi kauden ensimmäisen konerikon viisi minuuttia ennen aika-ajon päättymistä. Hän ajoi siinä vaiheessa kovaa kierrosta uusilla renkailla.

– Onneksi sain pelastettua kytkimellä tilanteen siinä kaarteessa.  Tekninen ongelma oli harmillinen siinäkin mielessä, sillä tiesin, että minulla oli varaa nostaa vauhtia. Eipä silti, tuo voimaan jäänytkin aika oli kyllä varsin hyvä, sanoi Salom.

Salom piti aamun harjoituksessa parasta vauhtia rataennätyksen 1.27,013 myötä.

– Se oli erittäin tärkeää ja se kertoo, että kisavauhtini on kohdallaan. Vauhti löytyi jo perjantaina, joten voin lähteä luottavaisin mielin sunnuntain kilpailuun, jossa kärjessä nähtäneen edellisen kisan jälleen malliin jälleen iso ryhmä, tuumi Salom.

Aki Ajon johtaman tiimin muista kuljettajista Zulfahmi Khairuddin sijoittui aika-ajossa 12:nneksi ja Arthur Sissis 15:nneksi. Sissis jäi vain 41 tuhannesosaa Khairuddinin ajasta, joka kirjattiin lukemin 1.28,047.

– Aika-ajo kulki ajollisesti hyvin alusta loppuun. Minulla oli lopussa uusien renkaiden myötä tilaisuus kohentaa aikaani, mutta radalla oli silloin paljon ruuhkaa ja en saanut puhdasta kierrosta aikaan. Tavoitteeni on yltää sunnuntaina kilpailun kärkiryhmään. Minulla on sen osalta vahva luottamus itseeni ja tiimiini, totesi Khairuddin.

Sissis ehti ajaa lauantaiaamun harjoituksissa neljänneksi kovalla ajalla 1.27,614.

– Se oli erittäin onnistunut harjoitus, jossa pystyin ajamaan tasaisen hyviä aikoja. Teimme aika-ajoon lähdettäessä pyörän säätöihin hyvin pieniä muutoksia, mutta ne vaikuttivat enemmän kuin osasin odottaa. En pystynyt ajamaan enää yhtä kovia kierrosaikoja uusista renkaista huolimatta. Huomenna otetaan käyttöön uudelleen ne kolmannen harjoituksen säädöt. Uskon, että minulle on kisassa kaikki mahdollisuudet yltää paljonkin korkeammalle, vinkkasi Sissis.

Uusin numero