Ajon tiimin Pedro Acosta ohitti historiallisella voitollaan Marc Marquezin

Pedro Acosta, Moto2 race, Italian MotoGP, 29 May 2022

Pedro Acosta ajoi Mugellossa uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton Moto2-luokassa. Samalla hän pyyhki historiaan Marc Marquezin 11 vuotta vanhan ennätyksen.

Aki Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo -tiimin Pedro Acosta todella ansaitsi Mugellon voittonsa, sillä hän johti kisaa lähdöstä maaliin. Historiallisen voitosta teki se, että Acosta oli kisan voittaessaan iältään 18 vuotta ja neljä päivää, nuorempi kuin kukaan muu Moto2-luokan MM-osakilpailun voittaja aikaisemmin. Aikaisempaa ennätystä piti nimissään muuan Marc Marquez, joka vuoden 2011 Ranskan GP:n Moto2-luokan voittaessaan oli iältään 18 vuotta ja 87 päivää. 

Vaikka 18-vuotiaalla Pedro Acostalla onkin vielä matkaa Marquezin menestyksen määrään, niin voidaan perustellusti sanoa että ainakin lahjakkuudeltaan ja tähänastiselta menestykseltään häntä voidaan hyvin verrata Marqueziin.

Marquezin ura jatkoi jyrkässä nousukiidossa Moto2-luokan ensimmäisen voiton jälkeen. Seuraavalla kaudella eli 2012 hän voitti Moto2-luokan mestaruuden ja siirtyi kaudeksi 2013 kuninkuusluokkaan ja heti Hondan tehdastiimiin. MotoGP-luokassa hänestä tuli ensimmäinen kuljettaja sitten Kenny Robertsin (1978), joka voitti kuninkuusluokan maailmanmestaruuden heti tulokaskaudellaan. Yhteensä Marquezilla on taskussaan 8 maailmanmestaruutta, joista kuusi kuninkuusluokasta ja yksi sekä 125-kuutioisissa että Moto2-luokassa. Ensimmäisen mestaruutensa eli 125-kuutioisten tittelin hän voitti Red Bull Ajo Motorsportilla kaudella 2010.

Katsotaan mihin huippulahjakas ja jo yhden Moto3-mestaruuden voittanut Acosta vielä urallaan yltää.

Uusin numero