Ajon tiimin MM-kärkimies selvisi säikähdyksellä rajusta kaatumisesta

Tshekin ja Britannian osakilpailujen voitot vyöllään aurinkoiseen Misanoon saapunut Salom vastasi perjantain harjoitusten kuudenneksi parhaasta vauhdista ajalla 1.44,389.

Vasenta kantapäätään poteva Salom kaatui rajusti, kun iltapäivän harjoitusta oli jäljellä 16 minuuttia. Hän pystyi kuitenkin palaamaan radalle ja parantamaan kierrosaikaansa.

– Kokeilimme tänään pyörässä paljon erilaisia säätöjä ja pystyimme tekemään tärkeitä johtopäätöksiä. Suunta on ehdottomasti oikea ja tuntuma ajamiseen hyvä heti avauspäivänä, vahvisti Salom.

Salom sai huokaista helpotuksesta kaarteeseen 18 sijoittuneen kaatumisen jäljiltä.

– Loukkasin vähän tuota ennestään kipeää jalkaani, mutta kykenin palaamaan uudelleen radalle. Uskon, että vauhtini nousee lauantaina. Tiimi tekee jälleen hyvää työtä, kuten aina, Salom kehui Aki Ajon johtamia joukkoja.

Salomin tiimikavereista Zulfahmi Khairuddin viimeisteli lukemat 1.44,865 ja Arthur Sissis 1.44,954. Ne toivat tullessaan päivän yhdistetyllä tuloslistalla sijat 14 ja 17.

– Tämä päivä sujui hyvin. Pyöräni oli aamun harjoituksissa samoissa säädöissä kuin edellisessä osakilpailussa.  Keskityin taas tiukasti omaan tekemiseen ja ajamiseen, eikä minulla ollut mitään ongelmia. Pystyin parantamaan toisessa harjoituksessa aikaani ja vaikka sijoitus ei olekaan mikään mahtava, niin olen tyytyväinen. Tärkeintä on, että minulla on hyvä fiilis pyörään, painotti Khairuddin.

Sissis ei ollut hänkään huolissaan.

-Ei yhtään hassumpi päivä, sillä tuntuma pyörään oli kohdallaan ja se on tässä vaiheessa tärkeintä. Minulla on pieniä ongelmia radan ensimmäisellä sektorilla, jossa menetin vielä liikaa aikaa.  Jos tuo sektori kulkee vauhdikkaammin lauantaina, niin pystyn ottamaan ison askeleen eteenpäin, vinkkasi Sissis.
 

Uusin numero