Ajon tiimin MM-kärjen hurja hyökkäys ei riittänyt historialliseen voittoon

Kilpailun ja uransa ensimmäiseen voittoon kotiyleisönsä edessä viiletti Hondaa käskyttävä Jorge Navarro, joka kukisti Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Binderin 0,564 sekunnilla.

Binder johtaa sarjaa silti edelleen turvallisesti 44 pisteellä toisena olevaan Navarroon nähden.

Paalupaikalta 22 kierroksen kisaan ampaisseen Binderin hyökkäys jäi piirun verran myöhäiseksi Katalonian GP:n estradilla Montmelossa.

Binder kellotti kovimmat kierrosajat kahdelle viimeiselle kierrokselle tehden siinä samalla upeat ohitukset Romano Fenatista ja kisassa kolmanneksi päätyneestä Enea Bastianinista.

Navarron etumatka oli kuitenkin liian suuri ja Binder sai olla tällä kertaa tyytyväinen toiseenkin sijaan. Käytännössä jopa enemmänkin kuin tyytyväinen sen jälkeen, kun hän kolistellut aiemmin katteita Gabriel Rodrigon kanssa.

– Olen onnekas, että en kaatunut siinä tilanteessa. Ja olen nyt myös todella iloinen tästä toisesta sijasta ja niiden tuomista arvokkaista pisteistä. Tämä kisa olisi voinut päättyä myös nollasaldoon, Binder viittasi Rodrigon erikoiseen liikkeeseen.

Kisa oli kokonaisuudessaan onnistunut Ajon kuljettajilta, kun tulokaskauttaan ajava Binderin tiimikaveri Bo Bendsneyder ylitti maalilinjan sijalla 11.

Kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa.