Ajon tiimin kuljettajalle isot rangaistuspisteet – kilpakumppanille vammoja ruutulipun jälkeen

Hanikan katsotaan syyllistyneen vastuuttomaan ja vaaralliseen ajamiseen aiheuttamalla tahallaan espanjalaisen Juanfran Guevaran kaatumisen Moto3-luokan kisan maaliintulon jälkeen. Aspar-tiimissä kilpailevalta Guevaralta murtui rytäkässä oikea solisluu, joka vaatii leikkaushoitoa.

– Karel Hanika ajoi tarkoituksella hyvin lähellä toista kuljettajaa. Kosketus aiheutti kaatumisen, josta seurasi vammoja. Tätä pidetään vastuuttomana ajamisena ja vaaran aiheuttamisena muille kilpailijoille, mikä rikkoo FIM:n road racing-asetusten artiklaa 1.21.2, todetaan kansainvälisen moottoriliiton tiedotteessa.

– Kilpailun johto kuuli molempia kuljettajia ja huomautti, että tällaisia tahallisia ja vaarallisia tekoja kilpailun jälkeen ei suvaita, tiedote jatkuu.

Hanikan tiliä rasitti jo aiemmin kaksi rangaistuspistettä. Nyt niiden määrä nousi siis seitsemään, mikä merkitsee sitä, että hän joutuu lähtemään varikon puolelta vajaan kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa ajettavaan kauden viidenteen MM-osakilpailuun.

Rangaistupistesysteemissä noudatetaan tapauskohtaisesti skaalaa 1-10. Viiden pisteen penalti on yksi kovimmista nykymuotoisen järjestelmän puitteissa. Useimmiten kuljettajia ojennetaan yhdellä pisteellä.

Tunteet käyvät jo turhankin
kuumina pienessä luokassa

Moto3-luokassa nähtiin ikävä episodi myös edellisessä osakilpailussa Argentiinassa, kun päreensä perusteellisesti polttanut italialainen Romano Fenati potkaisi ja töni Niklas Ajoa warm up-sessiossa käyden sammuttamassa sen päälle vielä suomalaisen pyörän starttiharjoitukseen valmistauduttaessa.

Fenatille langetettiin epäurheilijamaisesta käytöksestä kolme rangaistuspistettä.

Jorge Martinezin johtama Aspar-tiimi, eli viralliselta nimeltään MAPFRE Team Mahindra on ottanut Jerezin tapahtumiin kantaa tiedotteen muodossa. Tosin tuo tiedote oli laadittu ennen kilpailun johdon lopullista päätöstä.

– Totuus on, että en ymmärrä tapahtunutta ja Karel Hanikan reaktiota kisan jälkeen. Ohitin kisan viimeisellä kierroksella kaksi kuljettajaa, joista toinen oli tshekki. Hiljensin vauhtiani kisan jälkeen lähtösuoran päässä kun yhtäkkiä huomasin, että joku osuu minuun. Sitten huomasin, että se oli hän (Hanika), kuvailee solisluunsa murtanut Guevara.

Guevara päätyi kisassa 20:nneksi ja Hanika kaksi sijaa taaemmas.

Hanikan Red Bull KTM Ajo-tiimikavereista portugalilainen Miguel Oliveria ajoi hienosti toiseksi ja eteläafrikkalainen Brad Binder kolmanneksi.

Uusin numero