Ajon tiimin Kent avasi voittotilinsä ja Cortese kasvatti MM-johtoaan

Voitto ja paalupaikka olivat Kentille, 18, MM-uran ensimmäisiä.

– Upea fiilis ja uskomaton tunne. Tämä oli minulle todella hyvä GP-viikonloppu alusta alkaen. Ajaminen kulki koko ajan mukavasti ja sain lähteä luottavaisin mielin kilpailuun, kertoi Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin väreissä viilettävä Kent.

Cortesen kultaniitti
lähellä jo Japanissa

Kauden 14. MM-osakilpailun päätöskierros oli täynnä dramatiikkaa.

Ensin espanjalainen Luis Salom kilkkasi johdossa olleen saksalaisen Jonas Folgerin radalta ja molempien kohtaloksi koitui keskeytys.

Kilpailun alun rauhallisemmin ottanut Kentin saksalainen tiimikaveri Sandro Cortese tuikkasi kärkeen ja noin 400 metriä ennen ruutulippua näytti siltä, että hän varmistaa Moto3-luokan historiallisen maailmanmestaruuden jo Japanissa, kun lähin uhkaaja Salom oli pois pelistä ja espanjalainen Maverick Vinaleskin siinä vaiheessa vielä neljännellä sijalla.

Kent pääsi kuitenkin ohittamaan hetkeä myöhemmin ja ennen tunnelia Cortesen, joka osui kärkimiehen kantaan iskeytyessään italialaisen Alessandro Tonuccin pyörään. Cortese kaatui, mutta pystyi jatkamaan kilpailua päätyen tunteitakin kuohuttaneiden vaiheiden jälkeen kuudenneksi.

– Ohitin puhtaasti Sandron, Kent korosti heti taistelun tauottua.

Kent kukisti toiseksi ajaneen Vinalesin 0,260 sekunnilla. Yllättäjä Tonucci oli kolmas 2,352 sekuntia voittajasta.

Tällä kaudella vasta toisen kerran podiumin ulkopuolelle jäänyt Cortese pystyi kasvattamaan MM-johtoaan viidellä pisteellä epäonnestaan huolimatta. Ero Vinalesiin on nyt 56 ja Salomiin 61 pistettä. Jaossa on enää 75 pistettä, joten ajamalla Cortesen titteli alkaa olla selviö.

– Tietenkin minua harmitti kilpailun jälkeen aivan älyttömästi, mutta kyllähän tilanne näytti heti jo paljon valoisammalta tunteiden tasaannuttua. Näistä asetelmista ei ole lainkaan huonoa lähteä ensi viikonvaihteeksi Malesian osakilpailuun, totesi Cortese.

– Eipä silti, olihan tämä Motegin kisan loppu todellakin tapahtumarikas. Olin siinä kuitenkin tavallaan myös onnekas siinä mielessä, että säilyin ehjänä ja pystyin poimimaan vielä hyvät pisteet, jatkoi Tonuccin pyörästä rytäkässä tällin saanut Cortese.

Kentin ja Cortesen australialainen tiimikaveri Arthur Sissis teki vahvan nousun päätyen 11:nneksi.

AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialainen KTM-kuljettaja Zulfahmi Khairuddin leikkasi maalilinjan loppujen lopulta viidentenä. Khairuddin nousi MM-pisteissä seitsemänneksi ennen ensi viikonvaihteessa Sepangin radalla ajettavaa kotikilpailuaan.

– Hyvillä mielin kotiyleisön eteen. Fiilikset ovat kohdallaan tämän kilpailun jälkeen, huikkasi Khairuddin.

Kent on pisteissä kuudentena ja Sissis sijalla 14.

Uusin numero