Ajon tiimin Fernandez voitolla MM-sarjan kärkeen

Augusto Fernandez, Moto2, British MotoGP, 5 August 2022

Augusto Fernandez ajoi MotoGP-sarjan Silverstonen osakilpailun voittoon ja nousi samalla Moto2-luokan MM-pisteiden kärkipaikalle.

Ajon tiimille Moto2-luokan Silverstonen kilpailu oli kaksijakoinen, sillä Pedro Acosta ei pystynyt vielä osallistumaan kilpailuun ennen kesätaukoa sattuneessa onnettomuudessa tapahtuneen loukkaantumisen takia. Tiimikaveri Augusto Fernandez sen sijaan oli hyvässä vauhdissa ja lähti kilpailuun paalupaikalta.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Fernandez oli neljäntenä säilyttäen kuitenkin paikkansa kärkiryhmässä. Lopullisen iskun Fernandez teki kilpailun viimeisellä kierroksella nousten ykköspaikalle ja otti kilpailun ykköspaikan itselleen tiukalla 0,07 sekunnin erolla Alonso Lopeziin. Kolmanneksi ajanut Jake Dixonkin jäi kärjestä vain 0,662 sekuntia.

Voitto oli Augusto Fernandezille kauden neljäs ja kolmas peräkkäinen. Hän nousi 171 pisteeseen ja johtaa nyt MM-sarjaa 13 pisteen turvin. Seuraava osakilpailu ajetaan Red Bull Ringillä Itävallassa 14.-18 elokuuta.