Ajon tiimin ex-kuskin yllätysveto: MotoGP:stä speedway-radoille!

– Speedway on hänen verissään ja GP-sarjan tappio on meidän voittomme, Tigersin Damien Bates toteaa Crash.net-sivustolla.

Suomalaisella jääradallakin viihtyneelle ja Ajon tiimin riveissä ”Artturi”-lempinimeä totelleelle Sissisille speedway ei ole suinkaan vieras laji. Hän löysi juuri sitä kautta tiensä aikoinaan ratamoottoripyöräilyyn ja Red Bull Rookies Cupiin.

Kaudet 2012 ja 2013 suomalaistallissa kilpaillut Sissis on ajanut urallaan 45 GP:tä. Paras saavutus, eli kolmas sija näki päivänvalonsa kotiyleisön edessä Phillip Islandin radalla Australiassa kaudella 2012.

Sissis siirtyi täksi kaudeksi Mahindran Moto3-luokan tehdastiimin. Kausi jäi kuitenkin vajaaksi, kun Mahindra Racing korvasi Sissisin Tshekin GP:n jälkeen italialaisella Andrea Mignolla.

Sheffieldin suunnalla ollaan innoissaan Sissisin viimeisimmästä käänteestä.

– Hän pystyy tekemään speedway-pyörällä aivan uskomattomia asioita. En ole ollut koskaan innostuneempi uudesta kuljettajasta, Bates hehkuttaa.

Sissis ja hänen maanmiehensä, Aki Ajon manageroimana Moto3:sta suoraan MotoGP-luokkaan ensi kaudeksi singahtanut Jack Miller ovat hyviä ystäviä keskenään.

Ja tunnetusti myös melkoisia velikultia, kuten tämä videokin osoittaa:
https://www.youtube.com/watch?v=VitqB3h02m8

Uusin numero