Ajon tiimin Azmi loukkaantui – Herrera pistekärjessä CEV-finaaliin

Touchline SIC Ajo-tiimin KTM-kuljettaja Azmi ajoi Moto3-luokan aika-ajossa hienosti neljänneksi, kunnes kohtalo puuttui peliin kisa-aamun warm up-sessiossa.

Azmi kaatui ja kovan iskun vatsaansa saanut kuljettaja siirrettiin sairaalaan. Tutkimuksissa ilmeni, että kyse ei ollut onneksi pahemmasta vammasta, mutta sunnuntain kumpaankaan kisaan ei Azmilla ollut asiaa.

Azmin maanmies ja tiimikaveri Aizat Malik ajoi ensimmäisessä kisassa 28:nneksi ja jälkimmäisessä sijalle 22. Malik ajoi nousujohtaiset kisat 11. lähtörivistä.

– Olen iloinen, sillä päivä kulki hyvin ja minulla oli paljon parempi fiilis ajamiseen kuin vielä harjoituksissa. Lisäksi KTM-pyörä toimi täydellisesti, eikä minulla ollut mitään ongelmia renkaidenkaan kanssa, kertoi ensimmäistä kauttaan kansainvälistä kokemusta kartuttava Malik.

Molempien lähtöjen voittoon viiletti ranskalainen Fabio Quartararo. MM-sarjassakin jo tällä kaudella debytoinut espanjalainen Maria Herrara poimi Valenciasta talteen sijat 5 ja 2.

CEV-sarjan historian ensimmäisenä naispuolisena kuljettajana keväällä voiton viimeistellyt Herrara johtaa sarjaa niukasti pistein 102-101 espanjalaiseen Alejandro Medinaan, kun kaudesta on ajamatta enää yksi osakilpailu. Jännitysnäytelmä mestaruudesta odottaa vuoroaan ensi viikon sunnuntaina Jerezissä.

Touchline SIC Ajo-tiimin kuljettajista Azmi on pisteissä 11:ntenä ja Malik sijalla 40.

CEV-sarja siirtyy kaudella 2014 kansainvälisen moottoriliiton FIM:n alaisuuteen ja samalla osittain myös Espanjan rajojen ulkopuolelle.

Ensi kauden kahdeksan osakilpailuviikonvaihteen kalenteri on lyöty lukkoon ja sarjaan tulevat uusina osakilpailuna mukaan Ranskan Le Mans sekä Portugalin Algarve.

CEV-sarjan kauden 2104 kilpailukalenteri:
06.04. Jerez, Espanja
18.05. Le Mans, Ranska (vain Moto3-luokka)
08.06. Aragon, Espanja
22.06. Barcelona, Espanja
06.07. Albacete, Espanja
07.09. Navarra, Espanja
02.11. Algarve, Portugali
16.11. Valencia, Espanja
 

Uusin numero