Ajon tiimille Moto3-luokan paalupaikka Argentiinan GP:ssä

Kaksi viikkoa sitten Qatarissa ajetun MM-avauksen ykkössijan vain seitsemällä tuhannesosalla hävinnyt Binder lähtee saalistamaan sunnuntaina vuorostaan uransa ensimmäistä osakilpailuvoittoa.

Aki Ajon tämän kauden Moto3-ässällä on olemassa siihen kaikki saumat. Binder ollut harjoituksista lähtien mainiossa iskussa Termas de Rio Hondo-radalla, jossa hän päätyi vuosi sitten viidenneksi.

Binder oli aika-ajossa täysin omaa luokkaansa ja nimenomaan se kuljettaja, jolta muut kyttäsivät vetoapua – onneksi turhaan.

Binder seurasi tilannetta kylmän rauhallisesti varikkoboxista, eikä hötkyillyt session lopun ruuhkaan. Radalle lähdettyään hän piti puolestaan huolen siitä, että uhkaajat eivät päässeet iskemään imusta.

Binder ajoi aika-ajossa 14 kierrosta. Paalupaikkalukemat 1.49,767 syntyivät hyvissä ajoin kymmenennellä kierroksella.

Valentino Rossin KTM-tiimin Romano Fenati pyrki järkyttämään viimeisellä minuutilla Binderin mielenrauhaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Fenati viimeisteli parhaansa päätöskierroksella, mutta hän joutui tunnustamaan Binderin silti 0,324 sekunnilla nopeammakseen.

– Kiitän tästä tiimiäni, joka teki loistavaa työtä myös aika-ajon strategian osalta. En juuttunut missään vaiheessa ruuhkaan. Olen tuntenut itseni vahvaksi koko viikonvaihteen ajan. Ensimmäisen paalupaikan saavuttaminen on uskomaton tunne. Toivottavasti huomenna tulee sitten se ensimmäinen voitto, iloitsi Binder.

Sunnuntain kisan eturivin täydentää Hondaa käskyttävä Jorge Navarro, jonka Fenati piti kurissa 43 tuhannesosan turvin.

Bendsneyderille neljän
lähtöruudun rangaistus

Binderin tiimikaveri ja ensimmäistä MM-kauttaan ajava Bo Bendsneyder oli aika-ajon 22. kiireisin kuljettaja 1,427 sekuntia pohjista.

Bendsneyder jatkaa kuitenkin oppirahojen maksamista, sillä hänelle langetettiin neljän lähtöruudun rangaistus harjoituksissa tapahtuneen hidastelun jäljiltä.

Bendsneyder koki myös Qatarissa kolmen lähtöruudun rangaistuksen pystyen nousemaan silti pisteille MM-debyytissään.

Uusin numero