Ajon tiimien Miller ja Kent hukkasivat voitonavaimet päätöskierroksella

MotoGP-luokkaan ensi kaudella siirtyvä Miller ja paalupaikalta startannut Kent lähtivät kisan päätöskierrokselle kärkipaikat hallussaan Hondan Alex Marquez välittömästi kannassaan.

Kent ahnehti kenties jo liikaakin Husqvarnan ensimmäistä voittoa ajautuen takasuoralta tultaessa kohtalokkaasti leveäksi.

Rytminsä menettänyt Miller tuli samaan tilanteeseen myös lavealla linjalla, jolloin muut painoivat auttamattomasti ohi. Kaiken kukkuraksi Kentin ja Millerin pyörät osuivat vielä toisiinsa.

– Tekemäni virhe oli tosi harmillinen, sillä vauhti oli hyvä ja johdin pääosin kilpailua. Jarrutus jäi myöhäiseksi yrittäessäni ajaa liian vahvasti mutkaan. Onneksi sentään saavutin maalin ja poimin pisteitä, pudotteli Miller.

Marquez kiitti kunniasta ja tuuletti maailmanmestaruutta ajatellen äärimmäisen tärkeää voittoa Motegissa. Marc Marquezin nuorempi veli johtaa sarjaa 25 pisteellä Milleriin, kun kaudesta on ajamatta kolme kisaa. Kolmantena sarjassa oleva Alex Rins on jäänyt tiimikaveri Marquezista 37 pistettä.

Motegissa Marquezin takana toiseksi ajoi niin ikään Hondaa käskyttävä Efren Vazquez 0,357 sekuntia voittajan takana.

Ensi kaudella Red Bull KTM Ajo-tiimiin tuleva Brad Binder päätyi Mahindralla kolmanneksi 0,487 sekuntia kärjestä. Miller jäi Marquezista 1,161 ja Kent 1,796 sekuntia.

Tiivistempoinen kaukomaiden kiertue jatkuu ensi viikonvaihteessa Phillip Islandin nopealla, mutta tunnetusti tuulille alttiilla radalla Australiassa.