Ajon tiimi tukevoitti tuhtia MM-johtoa Red Bull Ringin jännitysnäytelmässä

– Binderin itseluottamus on ollut korkealla koko viikonvaihteen, vahvisti tallipäällikkö Ajo ennen 23 kierroksen kisan käynnistymistä.

Kokenut tallipomo osasi odottaa, mitä tulossa oli, eli kylmähermoisen Binderin hallintaa Red Bull Ringin upealla radalla.

Haastajat iskivät hanakasti Binderin kantaan, mutta MM-kärki pysyi pitkään tilanteen herrana siihen asti, kun ruutulipulle oli matkaa vajaat kuusi kierrosta.

Binder teki siinä vaiheessa kohtalokkaan virheen radan neljännessä mutkassa. Hän ajoi leveäksi ja putosi yhdessä ohikiitävässä hetkessä keulilta viidenneksi.

Binder kokosi kuitenkin pikaisesti itsensä ja takoi siinä vaiheessa puoli sekuntia kovempia kierrosaikoja kuin edellä edennyt kärkikvartetti.

Raju takaa-ajo koki kaksi kierrosta myöhemmin harmittavasti uuden takaiskun jälleen nelosmutkassa, jossa virhe ei ollut tosin enää yhtä suuri kuin edeltävä.

Binder päätyi taistelemaan voitosta vielä viimeisellä kierroksella, kunnes rookie-kuljettaja Joan Mir tuli ja iski kuin salama.

Mir painoi väkisin ohi ja ilakoi uransa ensimmäistä MM-osakilpailuvoittoa 0,279 sekunnin erolla Binderiin. Podiumtrion täydensi voittajasta 0,431 sekuntia jäänyt Enea Bastianini. Binderin tiimikaveri Bo Bendsneyder jatkoi nousujohteisia esityksiään päätymällä seitsemänneksi 4,161 sekuntia kärjestä.

Sarjaa 67 pisteellä johtava Binder oli taistelun tauottua itsekin hämilleen siitä, mitä voiton maksaneessa nelosmutkassa tapahtui.

– Se mutka tuotti minulle ongelmia koko kisan ajan. Menetin siellä jokaisella kierroksella aikaa. On vaikea ymmärtää, mistä siellä oli todellisuudessa kyse, sillä pyörä tuntui todella hyvältä. Siitä jälleen kerran iso kiitos tiimilleni, totesi Binder.

Tiivistempoinen kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Brnon radalla Tshekissä.