Ajon tiimi tarttuu oljenkorteensa kakkosrivistä – mestarisuosikki tylysti ruutuun 18

Upean loppukauden ajanut ja Hondan Danny Kentin MM-johdon 24 pisteeseen kaventanut Oliveira kiersi neljän kilometrin mittaisen radan aika-ajossa nopeimmillaan ajassa 1.39,503, jolla irtosi neljäs lähtöruutu.

Kentille aika-ajo oli sen sijaan miltei vastaava fiasko, kuten edelliset osakilpailut. Kent jäi tylysti 18. ruutuun ajalla 1.40,013.

Paalupaikalle toista kertaa urallaan pauhasi session lopun kaatumisesta huolimatta Hondan John McPhee ajalla 1.39,364.

McPhee saa eturiviin rinnalleen Valentino Rossin KTM-tiimin Romano Fenatin ja Kentin Leopard-tiimikaverin Efren Vazquezin. Fenati jäi kärjestä 86 ja Vazquez 99 tuhannesosaa.

Oliveira lunasti kelpo lähtöpaikan 0,139 sekuntia McPheesta jääneenä.

Oliveiran tiimikavereista Karel Hanika päätyi kahdeksanneksi ja Brad Binder yhdeksänneksi. Erot pohja-aikaan kirjattiin lukemin 0,253 ja 0.302.

Kent totesi vielä perjantain jälkeen, että hän voi nukkua yönsä rauhassa. Nyt edessä saattaa olla vuorostaan uneton yö, sillä hän jäi paalupaikka-ajasta 0,649 sekuntia ja mikä oleellisinta, lähtöpaikka löytyy siis vasta kuudennesta rivistä.

Kent mestariksi
14. sijallakin

Kentille riittää kuitenkin mestaruuteen 14. sijakin, vaikka hänen ainoa uhkaajansa Oliveira voittaisikin.

Britannian GP:n aikoihin pahimmillaan jo 110 pistettä kärjen takan tulleen Oliveiran ainoa oljenkorsi on pakkovoitto ja se, että Kent ei yllä kisassa 15. sijaa korkeammalle.

Oliveiralla on joka tapauksessa jo varma MM-hopea plakkarissaan, joten Ajon tiimi saavuttaa sunnuntaina päättyvällä kaudella kaksi mitalia. Johann Zarco varmisti Moto2-luokan maailmanmestaruuden neljä viikkoa sitten Japanin Motegissa.

– Teimme tänään sen, mitä meidän tulikin tehdä, eli saavutimme paikan kahdesta ensimmäisestä rivistä. Olen luottavainen kisan osalta ja tulen puskemaan kovaa. Minulla on paljon saavutettavaa, mutta en tunne paineita. Uskon itseeni, julistaa Oliveira.

Uusin numero