Ajon talli otti ison askeleen kohti Moto2-mestaruutta – Zarcon molemmat haastajat kaatuivat

Japaniin vain pisteen takamatkalla Zarcoon nähden saapunut Rins koki toipilaana kohtalonsa välittömästi avauskierroksen kolmannessa mutkassa.

Lowes puolestaan kaatui toisella kierroksella Motegin 4,8 kilometrin mittaisen Twin Ring-radan kymmenennessä kaarteessa.

Tämä merkitsee sitä, että Zarcolla on siis 21 pisteen etu puolellaan Japanin GP:ssä sijalle 20 nilkuttaneeseen Rinsiin ja vielä 40 pinnaa enemmän Lowesiin, kun kaudesta on jäljellä kolme osakilpailua.

Jaossa on yhä yhteensä 75 pisteen potti, jonka kimppuun hyökätään seuraavaksi ensi viikonvaihteena Australian Phillip Islandilla.

Japanin GP:n voittoon viiletti Thomas Lüthi, jota varmoja isoja pisteitä jahdannut paalupaikkamies Zarco ei lähtenyt luonnollisestikaan yltiöpäisesti haastamaan. Zarco jäi 23 kierroksen kisassa voittajasta 0,386 sekuntia. Lüthi nousi Moto2-uransa kahdeksannella voitolla sarjassa kolmanneksi ja 43 pisteen päähän Zarcosta. Lüthi omaa näin ollen Rinsin ja Lowesin tavoin edelleen teoreettiset mahdollisuudet titteliin.

– Minulla oli alussa vaikeuksia löytää rytmiä, mutta kuten aina, pystyin nostamaan vauhtia vähän kuluneemmilla renkailla. Tom (Lüthi) oli kuitenkin tänään liian vahva. Sanoin jo lauantaina, että ole erittäin tyytyväinen, jos yllän podiumille. Alexilla ja Samilla oli vaikeuksia, joten tämä oli minulle täydellinen tulos MM-sarjaa ajatellen, totesi Zarco heti kisan jälkeen.

Omalle tasolleen parin heikomman GP:n jälkeen palannut Zarco sai isot kehut myös tallipäällikkö Aki Ajolta.

– Se oli täydellinen kisa. En voi sanoa muuta.

– Puhun yleensä täydellisyydestä, kun voitamme kisan, mutta nyt voin sanoa sen tuloksen osalta. Johann hoiti viimeiset kierrokset hienosti: hän olisi voinut tavoitella voittoa, mutta se oli iso riski kuluneilla renkailla. Olen erittäin tyytyväinen hänen kypsyyteensä kuljettajana.

Japanin GP:n podiumtrion täydensi Franco Morbidelli, jonka Lüthi peittosi 5,862 sekunnilla. Morbidelli kävi katteet kolisten rajun taistelun kolmossijasta Takaaki Nakagamin kanssa.