Ajon suojatista Rossin seuraaja Yamahalla?

Vuodenvaihteen Suomessa vastaanottanut Vinales täyttää ensi viikolla 22 vuotta. Espanjalaisnuorukaisella on edelleen tämä vuosi nykyistä sopimustaan jäljellä ja sen päälle tiettävästi edelleen optio Suzukin kanssa kaudesta 2017.

Kausi 2017, tai viimeistään sitä seuraava vuosi merkinnevät suuria muutoksia Yamahalla ja Hondalla.

Kaikki ennusmerkit viittaavat vahvasti siihen, että nykyinen mestari Jorge Lorenzo jatkaa Yamahalla ja Marc Marquez Hondalla. Sen sijaan Lorenzon tallikaverin Valentino Rossin upea ura saattaa päättyä tämän kauden jälkeen. Sama pätee Marquezin tallikaveriin Dani Pedrosaan pitkän Honda-pestin osalta.

Ja siinä vaiheessa Vinalesilla on väkevä tilaisuus iskeä.

Yamahan MotoGP-pomo Lin Jarvis antaa ymmärtää, että he ovat hyvinkin kiinnostuneita Vinalesista ja toisaalta myös hänen maanmiehestään, Moto2-luokassa tällä kaudella jatkavasta Alex Rinsista.

Jarvis pohjusti tilannetta tavallaan jo viime viikolla, kun hän totesi, että Yamahan Tech 3-satellititiimissä ajavilla espanjalaisilla Pol Espargarolla ja britti Bradley Smithillä on edessään alkavalla kaudella viimeinen näytön paikka tehdastallin paikkaa silmälläpitäen.

Espargarolla on sopimus suoraan Yamahan kanssa, mutta varsinkin viime kausi oli kaikkea muuta kuin vakuuttava lukuisten kaatumisten varjostamana. Espargaroa ehyemmän kauden ajanut Smith sai puolestaan olla enemmän kuin tyytyväinen siihen, että Tech 3-tiimin rankalainen omistaja Herve Poncharal uusi sopimuksen hänen kanssaan.

Entä sitten Honda?

Aki Ajon kannalta tilanteen tekee äärimmäisen mielenkiintoiseksi se, että hänen toinen edustamansa MotoGP-luokan kuljettaja, eli australialainen Jack Miller omaa kolmen vuoden sopimuksen suoraan HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa.

Niistä toinen vuosi kulkee ensi kaudella Marc VDS:n väreissä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Millerin olisi määrä nousta Marquezin rinnalle Hondan tehdastalliin vuonna 2017.

Suomalaistallin suojateista Vinales kaudella 2017 Yamahan, Miller Hondan tehdastalliin ja Ajo Motorsport MotoGP-luokkaan KTM:n tehdastiiminä Mika Kallio toisena kuljettajanaan?

Melkoinen visio, mutta ei sittenkään mahdoton toteutuakseen.

Uusin numero