Ajon sitkeä MotoGP-suojatti ajoi alkukauden murtumat molemmissa olkaluissa – tietämättä vammoista

Brnossa parhaillaan Tshekin GP:hen valmistautuvan Millerin, 20, mukaan tilanne on nyt hallinnassa kyseisten vammojen osalta.

Toisin oli keväällä ja kesän kynnyksellä. Kuninkuusluokkaan ja LCR-tiimin Hondan puikkoihin suoraan motokolmosista hirmuharppauksen tehnyt Ajo Motorsportin ex-kuljettaja tunsi omien sanojensa mukaan alkukaudella massiivista kipua molemmissa käsissään.

1000-kuutioista MotoGP-tykkiä hammasta purren vienyt Miller ajatteli, että hän kärsii rr-kuljettajien niin sanotusta ammattitaudista, eli ”arm pump’ista”, mutta hermopinteestä ei sittenkään ollut kyse.

Voimat alkoivat ehtyä kisojen loppupuolella ja Miller päätti selviää asian kesätauolla kotimaassaan Australiassa.

– Menin lääkärille ja kerroin kärsiväni molemmissa käsissäni massiivisesta kivusta, enkä tiennyt mistä se johtui. Kuvauksissa sitten ilmenikin, että molempien olkaluiden päät olivat säröillä, kertoi talvikaudella tiukasti Suomessa harjoitellut ja Niklas Ajon kanssa jääradalla mainiosti viihtynyt Miller.

– En tiedä, mistä vammat olivat tulleet. Nyt ne ovat parantuneet ja parissa viimeisessä kisassa kaikki on ollut ok.

Titaanilla tuettu
mies on rautaa

Miller paljastaa samalla, että häneltä murtui ranteen veneluu Ranskan GP:n yhteydessä.

– Kyse oli vain sirusta, eikä siitä ollut haittaa, taistelija kuittaa.

Millerin molemmat solisluut ovat saaneet nekin siipeensä jo aiemmin.

– Titaanilevy poistettiin viime vuonna oikeasta olkapäästä. Vasemman solisluun tukilevy on yhä paikoillaan. Kaikki on kunnossa, vakuuttelee Miller.

Moto3:n maailmanmestaruudesta viime kaudella vain kaksi pistettä jäänyt Miller on tehnyt kelpo työtä kuninkuuluokan rookie-kaudellaan.

Suoraan HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa kolmen vuoden mittaisen sopimuksen omaava Miller on 12 pisteellä sarjassa sijalla 18.

Oppivuosi jatkuu siis tulevana viikonvaihteena suuret yleisömassat keräväällä Brnon upealla ja paljon korkeuseroja omaavalla radalla, joka on miltei varauksettomasti kaikkien kuljettajien mieleen.

– Indyn kisa päättyi viime sunnuntaina harmittavasti keskeytykseen, mutta sille ei voi enää mitään. Ei muuta kuin katseet ja keskittyminen tiukasti Brnoon pyrkimällä välttämään kovalla työllä Indyssä ilmenneet ongelmat.
 

Uusin numero